'Fifty Shades of Grey'-fans joelen Jamie Dornan uit

Ze zijn het namelijk niet eens met de casting keuze van Mr. Grey.

Het is als acteur helemaal geweldig om aan een project te werken dat dikwijls in het nieuws verschijnt, maar het heeft ook zo zijn nadelen. Hoofdzakelijk vanwege bloedserieuze ijveraars. Jamie Dornan, die één van de hoofdrollen in de erotische Fifty Shades of Grey speelt, heeft daar nu overduidelijk last van. Het boek, waar de film op gebaseerd is, kreeg het voor elkaar om meer dan honderd miljoen exemplaren te verkopen. Dat is uiteraard een grootse overwinning voor schrijfster E.L. James, alhoewel het de liefhebbers zijn die graag de touwtjes in handen hebben als het tot de verfilming komt. En het casten van de 32-jarige Dornan is niet bij iedereen even goed aangekomen.

Dornan legde aan Elle Magazine uit: "Er kwam onderlaatst een vrouw op me af en die begon te krijsen: 'Matt Bomer is de echte Christian Grey!' En ik had zoiets van: 'Um, oké.'" Gedurende het selecteren van de acteurs verschenen er ook andere namen voor Mr. Grey in de rotatie, waaronder Alexander Skarsgard en Charlie Hunnam. Sommige fans vonden dit maar niets, en besloten op Change.org een petitie te starten om Matt Bomer in de film te krijgen. Er werden bijna 100.000 handtekeningen verzameld.

Voor Dornan is het begrijpelijk dat niet iedereen hem ziet zitten. Het blijft echter een lastige zaak om iedereen te behagen. "Ik bedoel, zelfs als je Matt Bomer, Alexander Skarsgard of Charlie Hunnam zou casten, of één van die andere kerels... Dan zouden we allemaal alsnog ons best doen, begrijp je? Christian Grey - hij is geen echte persoon. Hij is een superheld, een mythe. Hij is net als Bigfoot! Hij is ongelofelijk en ontoegankelijk. Er is geen ene acteur in deze wereld die dat waar kan maken."

Het verzoekschrift omtrent Matt Bomers casting ging ook om de vrouwelijke hoofdrol. Zij wilden graag Alexis Bledel zien, een rol die nu door Dakota Johnson vervuld wordt. Dat niet iedereen tevreden gesteld kan worden staat vast. Maar of regisseur Sam Taylor-Johnson in de buurt van het boek kan komen? Dat zullen wij, en de overwerkte supporters, pas de 12e van februari met eigen ogen kunnen beoordelen.



NieuwsFilm

meest populair