Bradley Cooper over Navy SEAL Chris Kyle

In 'American Sniper' speelt Cooper de rol van Kyle, en hij sprak hem één keer voordat Kyle doodgeschoten werd.

Ter promotie van het oorlogsdrama American Sniper hield Access Hollywood een interview met hoofdrolspeler Bradley Cooper. De laatstgenoemde speelt de Amerikaanse Navy SEAL Chris Kyle die door zijn land is uitgeroepen tot de dodelijkste scherpschutter met 160 bevestigde doden, alhoewel het er volgens diverse missie logboeken 255 zouden moeten zijn. Kyle stierf twee jaar geleden toen hij met een vriend naar de schietbaan ging om een collega met PTSS te helpen. Helaas schoot de marinier beidde mannen dood. De Hangover-acteur laat ons nu weten wat hij van Kyle vond, nadat ze één keer telefonisch contact hadden.

"Het was zo'n gesprek waarvan je dacht dat er nog honderd zouden komen, dus het voelde een beetje onontwikkeld aan. Wat ik mij voornamelijk kan herinneren is dat ik hem aardig vond. De klank van zijn stem was prettig." Cooper voelde zich daarentegen ook geïntimideerd. "Ik dacht, 'Ik ga met deze man praten en hij heeft de meeste doden op zijn naam staan in het leger. Daarnaast is hij een Navy SEAL en is hij vier keer naar Irak geweest.' En zodra we aan de telefoon waren mocht ik hem meteen."

Cooper hervat: "We konden goed met elkaar opschieten, ook al hadden we maar vijf minuten gesproken. Ik wilde hem gewoon geruststellen dat ik alles in mijn macht zou doen om zijn verhaal goed te vertellen. Dat de aarzelingen en angsten die hij voor Hollywood bezat er niet toe deden. Ik legde hem uit wat voor een persoon ik was en dat ik mijn best zou doen om hem en zijn verhaal te eren. Daarna hingen we op en ik had nooit gedacht dat, dat de laatste keer zou zijn dat ik hem sprak."

American Sniper is de 34ste film van regisseur Clint Eastwood en is gebaseerd op de autobiografie van Chris Kyle. Ondanks dat de film voor geen enkele Golden Globe werd genomineerd, zijn de Oscars vriendelijker gezind. De prent, die begin maart in Nederland uit zal komen, maakt o.a. kans op Best Picture, Best Actor en Best Adapted Screenplay.



NieuwsFilm

meest populair