Julianne Moore betreurt haar Golden Globe speech

En Kristen Stewart vertelt juist dat Moore dat niet hoeft te doen.

Voor haar rol in de dramafilm Still Alice mocht Julianne Moore afgelopen zondag een Golden Globe mee naar huis nemen. De roodharige 54-jarige vrouw is daarentegen niet geheel blij met hoe de zaken zijn verlopen. Ze legde uit, met actrice Kristen Stewart aan haar zijde, tegenover HuffPost: "Ik wenste dat ik even de tijd nam om adem te halen en Kristens naam eruit zou krijgen, onder andere. Hetzelfde geldt voor Alec Baldwins naam. Ik had het rustiger moeten aanpakken, denk ik."

Ze vervolgde: "Ook stond ik niet rechtop. Terwijl ik naar het podium liep, was ik helemaal naar voren gebogen." Wat betreft haar speech had ze niets voorbereid. "Ik denk dat, dat ongeluk brengt. Ik ben zeer bijgelovig. Want als je, je te goed voorbereidt, dan vraag je er ook om." De 24-jarige Camp X-Ray-ster is het daarmee eens. "Dat zou er zo belachelijk uitzien - dan kom je het podium op met een stuk papier in de hand en dan heb je zoiets van: 'Ik wist het! Ik wist dat ik zou winnen!'"

Julianne Moore's optreden in Still Alice heeft haar tot op heden niet enkel een Golden Globe opgeleverd. Ze is ook door acht andere instanties geëerd met een prijs voor Best Actress. In de film speelt Moore een professor in de taalkunde die met Alzheimers wordt gediagnosticeerd. De film verschijnt begin maart in onze bioscopen.



NieuwsFilm

meest populair