Billy Bob Thornton voelt zich niet gewild achter de lens

Hij heeft niet het gevoel dat hij als regisseur een gewild man is.

De 59-jarige Billy Bob Thornton won een Golden Globe voor zijn acteerwerk in de serie Fargo, maar hij heeft niet het gevoel dat hij als regisseur een gewild man is. "Ik ben waarschijnlijk in onbruik geraakt als filmregisseur in de huidige stand van zaken", aldus de acteur tegen de aanwezige pers na afloop van de uitreiking van de Golden Globe Awards.

"Ik ben beïnvloed door schrijvers uit het zuiden", vertelt Thornton, die zelf uit het zuiden van de VS komt. "Het meeste van mijn materiaal is gebaseerd op dat soort werk en ik weet niet zeker of daar veel markt voor is."

Hij hoeft niet bij de pakken neer te zitten. Zijn agenda staat gevuld met het spelen van rollen in allerlei films en televisieseries. "Ik blijf dus maar gewoon doorgaan als acteur en zie wel wat er gebeurt."

In 1997 won Thornton zijn enige Oscar voor het schrijfwerk van de film Sling Blade. Hij regisseerde de film ook en speelde tevens de hoofdrol. Bij de Golden Globes zondag viel hij vooral op door zijn korte speech. "Door van alles te zeggen kan je in de problemen komen, zo weet ik. Ik ga dus alleen maar dankjewel zeggen."



NieuwsFilm

meest populair