Bioscoopreleases week 2

Met o.a. The Imitation Game, Unbroken en Wolves.

Onderstaande titels zijn vanaf vandaag te bekijken in de bioscoop. Voor tijden en reserveren gebruik je natuurlijk onze bioscoopagenda

Bekijk de afbeelding

The Imitation Game (2014)


The Imitation Game vertelt het verhaal over het leven en het werk van een van de grootste onbekende helden uit de Britse geschiedenis, namelijk Alan Turing. Turing was een pionier op het gebied van computertechniek en de befaamde kraak van de Duitse Enigma-code wordt aan hem toegekend. In de film voeren Turing en zijn briljante team een race tegen de klok in hun geheime kantoor Bletchley Park, tijdens de donkerste dagen van de Tweede Wereldoorlog.
Bekijk de afbeelding

Unbroken (2014)


Louis Zamperini was tijdens de Olympische Spelen van 1936. Tijdens de Tweede Wereldoorlog stort zijn vliegtuig neer op zee. Samen met twee bemanningsleden dreven ze 47 dagen en 2000 mijl op zee, totdat ze gevangen werden genomen door de Japanse marine.
Bekijk de afbeelding

Wolves (2014)


Cayden Richards is achttien jaar oud en heeft het allemaal. Hij is de aanvoerder van het footballteam van zijn school, haalt goede cijfers en heeft een bloedmooie vriendin. Maar op een nacht worden zijn ouders op brute wijze vermoord en ontdekt hij een wilde wolf te zijn. Hij slaat op de vlucht en komt uit bij het stadje Lupine Ridge, waar twee groepen weerwolven op voet van oorlog staan met elkaar.
Bekijk de afbeelding

Miss Julie (2014)


Miss Julie is alleen op het landgoed van haar vader. Ze is terneergeslagen omdat haar verloving zojuist verbroken is. Ter vermaak danst en drinkt ze met het personeel maar die accepteren haar niet als een van hen. Uiteindelijk belandt ze een beetje aangeschoten in de keuken, waar Jean, de lakei van haar vader, zit. Jean is een knappe maar nogal vreemde man met een anarchistische inslag. Hij verafschuwt de klassenmaatschappij maar tegelijkertijd is hij van plan is om de top te bereiken. Jarenlang heeft hij Miss Julie in de gaten gehouden en heeft hij naar haar verlangd. Samen drinken ze verder en raken ze steeds meer in een intens en onthullend gesprek verzeild. Naarmate de avond vordert komen ze dichter en dichter tot elkaar en uiteindelijk verleidt Jean Miss Julie. Maar Miss Julie verkeert nog steeds in geestelijke nood. Als Jean haar vernedert, duwt dat haar over de rand en gebeurt er waar ze al de hele avond op zinspeelde....
Bekijk de afbeelding

Love Is Strange (2014)

Regie: Ira Sachs

Ben en George zijn twee homo's die na een relatie van 39 jaar eindelijk besluiten te gaan trouwen. Als dit nieuws terechtkomt bij de kerk waar George werkt, wordt hij ontslagen en zijn hij en Ben genoodzaakt hun levensstijl drastisch om te gooien.
Bekijk de afbeelding

La distancia (2014)


Drie Russische dwergen, die telepathisch met elkaar kunnen communiceren, worden ingehuurd door een Oostenrijkse kunstenaar om 'The Distance' te stelen. Die ligt in de zwaarbewaakte machinekamer van een afgelegen elektriciteitscentrale in de Siberische bergen. De dwergen zetten hun basis op vlakbij de kerncentrale, alwaar ze zorgvuldige plannen maken voor de overval.
Bekijk de afbeelding

Black Coal Thin Ice (2014)


1999, Noord-China. In een klein stadje worden in een gruwelijke vondst meerdere lijken gevonden. Meerdere agenten komen om en eentje raakt gewond bij een poging de moordenaar te pakken. Zhang Zili, de overlevende agent, wordt geschorst en gaat aan de slag in een fabriek. Vijf jaar later is er weer een reeks moorden en is het aan hem de zaak op te lossen.


NieuwsFilm

meest populair