Acteur Edward Herrmann overleden

Hij speelde o.a. in Ricthie Rich en The Lost Boys.

Acteur Edward Herrmann is na een weken durend ziekbed overleden. De acteur speelde rollen in films als The Lost Boys en The Great Gatbsy en was de afgelopen jaren te zien in vele series. Drieënhalve week geleden werd hij opgenomen op de intensive care, maar omdat er geen verbetering te zien was, besloot zijn familie hem van de beademingsapparatuur af te halen.

Herrmann begon zijn carrière begin jaren zeventig, met rollen in o.a. The Great Gatsby en The Lost Boys. In de jaren daarna speelde hij ook in verschillende televisiefilms over Eleanor en Franklin D. Roosevelt, waarvoor hij tweemaal een Emmy-nominatie in de wacht sleepte. Een Emmy won hij uiteindelijk voor zijn gastrol in The Practice. Toen was hij al viermaal genomineerd voor een Emmy.

Naast zijn rol als vampier Max in The Lost Boys van 1987, was Herrmann waarschijnlijk vooral bekend als vader van Macaulay Culkins Ritchie Rich in de gelijknamige film in 1994. De afgelopen jaren was hij verder te zien in series als Gilmore Girls, The Good Wife en How I Met Your Mother.

Edward Herrmann overleed op 71-jarige leeftijd.



NieuwsFilm

meest populair