George Clooney kan slecht tegen kritiek

Één van de e-mails aan Sony onthulde dat de 'E.R.'-acteur zich slecht voelde na het koude onthaal van 'The Monuments Men.'

Gedurende het opnemen van een film wordt er niet enkel tijd en geld in het project gestoken, ook passie is een belangrijk ingrediënt. En als deze niet beloond wordt met een teken van waardering, dan kan het nog weleens voorkomen dat men gedeprimeerd raakt. Zo ook met acteur en bijwijlen regisseur George Clooney. De Sony hack, die nog stevig aan de gang is, bracht in één van de gelekte e-mails naar buiten dat de 53-jaar oude Clooney last van zenuwen had toen The Monuments Men in première ging. Het was zo erg, dat hij contact opnam met Amy Pascal - één van de uitvoerende machten bij Sony Pictures.

De Ocean's Eleven-acteur stuurde een bericht naar haar toe met de titel 'het wordt steeds erger'. Daarin schreef hij: "Ik heb bescherming tegen de recensies nodig. We moeten er een succes van maken. Ik heb al dertig uur geen oog dicht gedaan. En het is zeven uur 's morgens." Pascal had daaropvolgend geen moeite om Clooney gerust te stellen. Zij zond terug: "Wij zullen jou beschermen door geld te verdienen. Dat is de beste manier van wraak."

Clooney's volgende bericht toonde aan dat hij niet minder van slag was. Hij kon daarentegen Pascals boodschap wel waarderen. "Ik kijk tegen je op, Amy. Je bent letterlijk de enige persoon die een filmstudio beheert en van films houdt. Ik ben bang dat ik jullie teleurgesteld heb. Dat was niet mijn bedoeling. Ik verontschuldig me. Misschien kan ik het niet meer... Wie had dat ooit gedacht? Sorry. Het zal niet meer gebeuren."

The Monuments Men, die door Clooney geschreven, geproduceerd en geregisseerd was, werd inderdaad niet al te warm in ontvangst genomen. Van alle geregistreerde recensies op Rotten Tomatoes zijn er maar 31% positief te noemen. Onze beoordelaar schonk de oorlogsfilm tevens tweeënhalf ster. Ook waren de bioscoop opbrengsten niet helemaal miraculeus: met een budget van 70 miljoen dollar werd er iets meer dan het dubbele opgehaald.



NieuwsFilm

meest populair