Michael Keaton: "Ik ben Batman. Daar ben ik zeker van."

Hij is niet jaloers omdat Ben Affleck een ritje mag maken in de Batmobile.

Begin 2016 zal het langverwachte Batman v Superman: Dawn of Justice uitkomen, een superheldenfilm waarin acteur Ben Affleck de miljonair Bruce Wayne en de waakzame Dark Knight zal spelen. Sommige mensen hebben daar nog hun twijfels over, maar niet over Michael Keaton. Hij droeg het gehoornde masker in de Tim Burton delen en oogst tot op de dag van vandaag daar nog lof voor. De wekelijkse magazine ShortList vroeg aan de 63-jarige Keaton of hij jaloers was op Affleck. Blijkbaar niet.

"Nee. Weet je waarom? Omdat ik Batman ben. Daar ben ik zeker van," antwoordde hij. Keaton, die al diverse prijzen heeft gewonnen voor zijn rol in Birdman, vulde zijn antwoord aan. Hij acht Batman en Batman Returns de wederopstanding van superheldenfilms. "Tim Burton veranderde, of begon, alles. En ik ben trots op de keuze die ik heb gemaakt, betreffende de manier waarop ik Batman speelde. Het zal nu makkelijk zijn omdat Tim de weg heeft gewezen. En als ik daar een bijdrage aan heb geleverd, dan ben ik daar ook trots op. Je kan nu gemakkelijker in superheldenfilms stappen, denk ik. Die films doen alles voor je. Ze creëren een wereld waar je alleen maar aanwezig hoeft te zijn en het vervolgens niet moet verklooien. Wees aanwezig, dan komt het wel goed."

Regisseur Tim Burton en Michael Keaton zagen het in de jaren '90 wel zitten om een derde Batman prent te maken, maar Warner Bros. vond hun tweede film te donker en te gewelddadig. Uiteindelijk werden beiden mannen vervangen en ontstond er een luchtiger scenario in de vorm van Batman Forever. Keaton vond het niet erg om afstand te doen en sloeg tevens een groot salaris af, wat tot de introductie van Val Kilmer als superheld leidde. Christian Bale, die in de Christopher Nolan Batman-trilogie speelde, had er wel een klein beetje moeite mee.

Hij vertelde terug in november: "Ik moet toegeven, ook al dacht ik dat het een goed moment was om te stoppen, ergens had ik zoiets van: 'Oh, kom op. Laten we er nog één doen.' Dus toen ik hoorde dat ze iemand anders hadden gevonden, stopte ik mijn werkzaamheden en staarde ik een half uur lang in het niets. Of ik jaloers ben dat iemand anders Batman gaat spelen... Ik denk dat ik daar inmiddels wel overheen moet zijn."



NieuwsFilm

meest populair