Jake Gyllenhaal heeft aardig wat klappen opgevangen

Hij zal volgend jaar in de door Antoine Fuqua geregisseerde boksfilm 'Southpaw' te zien zijn.

Voor zijn rol in de boksfilm Southpaw heeft Jake Gyllenhaal besloten geen stuntman in te zetten voor zijn gevechten. Tegenover Us Weekly heeft de 33-jaar oude acteur laten weten dat hij en regisseur Antoine Fuqua een realistisch beeld wilden schetsen. Iets dat niet zou lukken als Gyllenhaal niet in eigen persoon in de arena zou stappen. "We wilden geen close-ups en valse shots. Dus maakten we ze van ver af terwijl ik echt vocht," aldus de Nightcrawler-acteur.

In de film zal hij bokser Billy Hope spelen en gedurende zijn training heeft Gyllenhaal er geen doekjes om gewonden. "Ik wist dat ik hard moest trainen. Voordat we gingen filmen moest ik eerst de vechtscènes onder de knie krijgen. Het boksen hadden we in de eerste twee weken geschoten. We probeerden het zo reëel mogelijk te krijgen, dat is het uiteraard niet geworden, maar dichter kwamen we niet in de buurt."

Een paar weken terug plaatsten wij al een foto waarop je Gyllenhaal in actie kon bewonderen. Op de onderstaande foto zie je hem behoorlijk gespierd en afgetakeld tegelijkertijd. Hij legde zijn kneuzingen en wonden uit: "Ik werd continue geraakt. Ik zal je eens vertellen: er was een bepaalde stoot waarbij ik voor het eerst echt pijnlijk werd geraakt. Het was zo'n moment waarvan je afvraagt wat je probeert te ervaren. Zulke momenten heb ik eerder gehad. Toen ik aan End of Watch werkte. De eerste keer dat ik met de politie meereed, werd er iemand gedood. Toen ervoer ik hetzelfde moment: 'Waarom doe ik dit eigenlijk?'"



Inmiddels weet hij al waarom. "Er zit een realiteit in de verhalen die wij vertellen. Het is een reflectie van wat werkelijk gaande is. Er is een verantwoordelijkheid. Wanneer je in de boksring wordt geraakt dan begrijp je dat. Het schenkt je dan inlevingsvermogen. Ik ga niet zeggen dat het goed voelde. Maar die ervaring toonde mij de werkelijkheid."

Wanneer Southpaw in de bioscoop zal draaien is tot op heden onbekend, alhoewel het hoogstwaarschijnlijk ergens in 2015 is. Naast Gyllenhaal worden de andere rollen door Rachel McAdams, Naomie Harris, Forest Whitaker en Curtis Jackson gespeeld.



NieuwsFilm

meest populair