Stephen Colbert interviewt Smaug (video)

En 'Sherlock'-acteur Benedict Cumberbatch verleende wederom zijn stem.

De gastheer van Comedy Central's satirisch nieuwsprogramma The Colbert Report, Stephen Colbert, heeft een hele bijzondere week achter de rug. Niet alleen werd zijn show door de Amerikaanse president Barack Obama bezocht, ook Smaug - de schrikwekkende draak uit de Hobbit-trilogie - zag het wel zitten om over het één en ander te discussiëren. In samenwerking met Weta Digital gebruikte acteur Benedict Cumberbatch zijn stem om de draak leven te schenken.

Ondanks dat Colbert zich een beetje geïntimideerd voelde, babbelde het tweetal over diverse dingen. Zoals Smaug's politieke standpunten, het spelen van een slechterik en draken uit andere media. Zo erkent hij de vliegende wezens uit Game of Thrones niet als echte draken en acht hij Toothless van de How to Train Your Dragon-films een gevangene zonder dapperheid die zich door kinderen laat berijden. Ook vond de bewoner van het dwergen koninkrijk Erebor het niet leuk hoe Colbert zijn naam uitsprak. De laatstgenoemde moest ook enkele keren Smaug erop wijzen hem en zijn publiek niet op te eten. Het volledige interview kan je hier beneden zien.



De laatste film in de trilogie, The Hobbit: The Battle of the Five Armies, draait sinds vorige week woensdag in de Nederlandse bioscopen. De film is door Peter Jackson geregisseerd en de hoofdrollen worden o.a. vervuld door Martin Freeman, Ian McKellen, Richard Armitage en Orlando Bloom.



NieuwsFilm

meest populair