Namen personages 'Star Wars: The Force Awakens' bekendgemaakt

En wist je dat de trailer er bijna niet gekomen was?

Lucasfilm en Entertainment Weekly hebben de namen van de personages uit de trailer van Star Wars: The Force Awakens bekend gemaakt. Dat hebben ze gedaan via ouderwetse kaarten, die de namen onthullen. Verder hebben we na de kaarten nog een citaat van Disney studiohoofd Bob Iger, die vertelt dat de trailer bijna helemaal niet vrijgegeven werd.

Maar eerst nog de foto's. Daaruit blijkt dat de robot op een bal de naam BB-8 draagt. Dan is er Oscar Isaac, wiens personage de naam Poe Dameron blijkt te dragen. De Sith met het bijzondere lichtzwaard gaat onder de naam Kylo Ren door het leven. Daisy Ridleys personage heet verder Rey en John Boyega is Finn.

Interessant zijn de nummers die op de kaarten te vinden zijn. Regisseur J.J. Abrams vertelde dat daar enig belang aan zit. Als je de foto's die je hieronder ziet op volgorde zet, krijg je dit:

#11 -- BB-8 beweegt zich voort
#53 -- Poe Dameron in zijn X-Wing
#67 -- Kylo Ren zet zijn lichtzwaard aan
#74 -- Rey op haar Speeder
#76 -- Finn op de vlucht
#81 -- Stormtroopers bereiden zich voor op de strijd
#88 -- X-Wings in formative
#96 -- De Millennium Falcon

Wat die volgorde precies inhoudt is niet zeker. Misschien betreft het de volgorde van de gebeurtenissen in de film? Uiteraard zijn de namen van veel personages nog niet onthuld: Andy Serkis, Adam Driver, Lupita Nyong'o, Gwendoline Christie, Domhnall Gleeson en Max von Sydow ontbraken in de trailer. En dan is er nog een hele reeks oude bekenden die terugkeert, van wie we het uiterlijk nog niet gezien hebben: Luke Skywalker (Mark Hamill), Leia Organa (Carrie Fisher), Han Solo (Harrison Ford), Chewbacca (Peter Mayhew), C-3PO (Anthony Daniels) en R2-D2 (Kenny Baker).

Bekijk de afbeelding

Bekijk de afbeelding

Bekijk de afbeelding

Bekijk de afbeelding

Bekijk de afbeelding

Bekijk de afbeelding

Bekijk de afbeelding

Bekijk de afbeelding

En dan natuurlijk nog de trailer die er bijna niet kwam. De beelden werden meer dan honderd miljoen keer bekeken in nauwelijks twee weken, maar wat blijkt? J.J. Abrams wilde eigenlijk helemaal geen beelden vrijgeven. Disney studiohoofd Bob Iger onthulde dat hij Abrams echt ervan moest overtuigen de beelden wel vrij te geven.

"Ik blijf J.J. Abrams vertellen dat dit een film van vier miljard is," vertelde Iger. "Dit is erg bijzonder. Het is een ongelofelijke privilege en een ongelofelijke verantwoordelijkheid om een juweel te nemen, en het op een manier te behandelen die het verleden respecteert, maar het tegelijk naar de toekomst brengt."

De film zal dan ook geen gigantisch spektakel bevatten. In plaats daarvan is er gekozen voor minder visuele effecten en meer praktische effecten. "De wow-factor is niet meer hetzelfde als vroeger. De film zal erg lijken op de look die George Lucas in de jaren zeventig gecreëerd heeft."



NieuwsFilm

meest populair