Bioscoopreleases week 50

Met o.a. The Hobbit: The Battle of the Five Armies en Mr. Turner.

Onderstaande titels zijn vanaf vandaag te bekijken in de bioscoop. Voor tijden en reserveren gebruik je natuurlijk onze bioscoopagenda

Bekijk de afbeelding

The Hobbit: The Battle of the Five Armies (2014)


Ondanks dat de dwergen hun koninkrijk hebben heroverd op de draak Smaug, hebben ze onbedoeld ook een dodelijke kracht losgelaten op de wereld. Door wraak gedreven zorgt Smaug voor vele slachtoffers onder de inwoners van Lake Town. Thorin is geobsedeerd door zijn heroverde rijkdom en heeft zijn vriendschap en eer hiervoor over. Ondanks pogingen van Bilbo om hem tot reden te brengen, wordt Bilbo gedwongen een wanhopige en gevaarlijke keuze te maken. Maar er zijn ook andere en veel grotere gevaren. Gandalf ziet namelijk dat de gevaarlijke vijand Sauron enorme legers met Orcs stuurt naar de Lonely Mountain. Als de duisternis nadert, moeten dwergen, elven en mensen besluiten zich te verenigen of zich te laten vernietigen. Bilbo vecht ondertussen voor zijn leven en de levens van zijn vrienden tijdens de epische strijd van de vijf legers, waarin de toekomst van de Midden-aarde aan een zijden draadje hangt.
Bekijk de afbeelding

Frozen (2013)


'Frozen' speelt zich af in een vervloekt koninkrijk waar het eeuwig winter is. Om een einde te maken aan de ijselijke betovering gaat het meisje Anna samen met de dappere Kristoff op zoek naar de ijzige Snow Queen. Op hun avontuur om het koninkrijk te redden, trotseren ze extreme temperaturen, ontmoeten ze vreemde wezens en waken ze voor kwade magie.
Bekijk de afbeelding

Mr. Turner (2014)

Regie: Mike Leigh

Film over de laatste 25 jaar van de Britse, excentrieke schilder J.M.W. Turner. Turner was flink geraakt door de dood van zijn vader en had een huishoudster die hij seksueel uitbuitte. Hij krijgt op een gegeven moment een relatie met een hospita met wie hij later in het geheim gaat samenwonen. Tot aan zijn dood vult Turner zijn dagen met schilderen, reizen, bordelen afgaan en tal van andere kleurrijke bezigheden.
Bekijk de afbeelding

Two Night Stand (2014)


Een sneeuwstorm dwingt twee mensen die elkaar online hebben leren kennen, hun one-night stand te verlengen.
Bekijk de afbeelding

In Order of Disappearance (2014)


Nils bestuurt een sneeuwruimer en leidt een zorgeloos leven in het winterparadijs Beitostølen. Als zijn zoon plotseling overlijdt, komt hij middenin een drugsoorlog terecht.
Bekijk de afbeelding

Het Nieuwe Rijksmuseum - De Film (2014)


Een fascinerende documentaire over het jarenlange project om het Rijksmuseum nieuwe flair te geven. Daarnaast wordt er gekeken naar de problemen van het museumbestuur met de gemeenteraad en Amsterdammers.
Bekijk de afbeelding

Emil & Ida van de Hazelhoeve (2013)


De helblonde Emil drijft met zijn kattenkwaad zijn ouders tot wanhoop en moet vervolgens vluchten voor zijn vader. Hij sluit zich dan op in hun schuur en zit daar vele uurtjes om houten figuurtjes te snijden. Zijn zusje Ida wil wel bij hem in de schuur zitten, maar ze is daarvoor veel te lief en braaf.


NieuwsFilm

meest populair