Sony Pictures hack brengt meer zaken aan het licht

De bekende filmstudio is onderlaatst het doelwit geworden van een grote hack-aanval.

December 2014 is duidelijk niet de beste maand voor filmstudio Sony Pictures. De hackersgroep Guardians of Peace brak door de computerbeveiliging van Sony Pictures en kwam daardoor in het bezit van een reeks geheime documenten. Hier stonden voornamelijk salarissen, adressen en andere persoonlijke gegevens van mensen in vermeld die bij hen in dienst zijn. Daarnaast lukte het de hackers om vijf films van Sony vroegtijdig uit te brengen via het internet: Annie, Still Alice en Fury zijn inmiddels al een aantal keer gedownload. Nu is er iets anders naar buiten gekomen door middel van de documenten: de schuilnamen van diverse acteurs.

Gedurende het filmen komt het namelijk dikwijls voor dat er ergens een hotelkamer geboekt moet worden om zo'n bekendheid rust te schenken. Dit wordt echter niet vaak gedaan onder hun echte namen, maar onder een pseudoniem. Hieronder kun je een lijstje zien van de acteurs en actrices die nu in het vervolg met een nieuwe naam op de proppen moeten komen.

Sarah Michelle Gellar (Neely O'Hara)
Tom Hanks (Harry Lauder & Johnny Madrid)
Tobey Maguire (Neil Deep)
Jessica Alba (Cash Money)
Natalie Portman (Laura Brown)
Ice Cube (Darius Stone & O'Shea Jackson)
Daniel Craig (Olwen Williams)
Clive Owen (Robert Fenton)
Jude Law (Mr. Perry)
Taye Diggs (Scott Diggs)
Rob Schneider (Nazzo Good)

Ook zijn er verscheidene identificatienummers naar buiten gebracht, zoals die van Sylvester Stallone. In het middelpunt van dit gehele verhaal staat waarschijnlijk de komediefilm van Seth Rogen en James Franco: The Interview. In de film spelen zij een talkshowpresentator en een producer die naar Noord-Korea reizen om, in opdracht van de Amerikaanse overheid, dictator Kim Jong-un om zeep te helpen. De Noord-Koreanen hebben al sinds juni dit jaar laten weten niet blij te zijn met de productie van Sony. Waar ze wel blij mee zijn, is de hack.

"We weten niet waar in Amerika Sony Pictures gestationeerd is en door welke wandaden zij nu het slachtoffer zijn geworden," vertelde een Noord-Koreaanse militaire woordvoerder. "Maar wat wij wel glashelder weten is dat Sony Pictures een film ging produceren waarbij zij een terroristische daad steunden en de waardigheid van het leiderschap van Democratisch Volksrepubliek Korea zouden schaden. Het hacken van Sony Pictures kan mogelijk een gerechtvaardigde daad zijn van DVK aanhangers."



NieuwsFilm

meest populair