Joaquin Phoenix protesteert tegen Walmart

Hij en een heleboel andere bekendenheden zijn het afslachten van varkens zat.

De dieren activistengroep Mercy for Animals heeft een nieuw wapen ingeschakeld: acteur Joaquin Phoenix die op video zijn mening geeft over de manier waarop boerderij dieren behandeld worden. De Gladiator-acteur vindt het namelijk walgelijk hoe de Amerikaanse supermarktketen Walmart hun varkenswaar mishandelen voordat ze afgeslacht en verkocht worden. De video bevat niet enkel de zienswijze van de 40-jaar oude acteur, maar ook expliciete beelden van de krulstaarten en hun situatie. Deze beelden zijn met een verborgen camera vastgelegd.

Nadat de video op het internet verscheen, werd Phoenix door een hele horde aan acteurs en bekendheden gesteund. Zij lieten allemaal hun stem via sociale media horen. Het betreft o.a. Ryan Gosling, Kim Basinger, Kristen Bell, James Cromwell, Jessica Chastain, Pamela Anderson, de Deschanel zusters en David Boreanaz.

Phoenix vertelt in de video dat de biggen worden grootgebracht om ze vervolgens enkel te verkopen als eetwaar. Daarnaast laat hij weten dat de dieren in kleine ruimtes moeten leven waar ze amper kunnen bewegen. Deze 'ijzeren kisten' zouden zo oncomfortabel en inhumaan zijn, dat negen Amerikaanse staten ze dan ook verboden hebben. Fastfoodketens zoals Burger King en McDonald's hebben dan ook hun afstand van deze leveranciers gehouden. Naast hun onvriendelijk verblijf worden de varkens ook van hun staartjes en testikels ontdaan met 'botte instrumenten', aldus Phoenix.

Op change.org is de Her-acteur tevens een petitie gestart waarmee hij deze dierlijke wreedheden wil tegengaan. Momenteel staan er zo'n 35.000 mensen achter hem. Hij laat weten: "De varkens van Walmart verdienen een beter leven. Deze onmenselijkheid zou door geen enkele firma gesteund moeten worden. En denk eraan: de beste manier om varkens en andere dieren leed te besparen is door ze simpelweg niet meer te eten."

Waarschuwing: video bevat mogelijk schokkende beelden.



NieuwsFilm

meest populair