Bioscoopreleases week 49

Met o.a. Gooische Vrouwen 2, Penguins of Madagascar en Mees Kees op de Planken.

Onderstaande titels zijn vanaf vandaag te bekijken in de bioscoop. Voor tijden en reserveren gebruik je natuurlijk onze bioscoopagenda

Bekijk de afbeelding

Gooische Vrouwen 2 (2014)


Als Claire totaal veranderd terugkomt uit Burkina Faso herkennen haar vriendinnen haar amper. De wereld van Cheryl stort in als ze ontdekt dat Martin haar voor de zoveelste keer bedriegt: hoe moet ze deze klap nu weer te boven komen? Anouk, ook ongelukkig in de liefde, klampt zich vast aan een ongezonde relatie (en aan een ongezond eetpatroon). Roelien gaat juist in op het huwelijksaanzoek van Evert, maar haar geluk is van korte duur. Een even noodlottig als bizar ongeval voert de vriendinnen naar de besneeuwde bergtoppen van Oostenrijk.
Bekijk de afbeelding

Penguins of Madagascar (2014)


De vier pinguïns sluiten zich aan bij de super geheime dierenorganisatie North Wind, geleid door de wolf Classified. Ze bestrijden de octopus Dave, die alle pinguïns dood wil hebben.
Bekijk de afbeelding

Mees Kees op de planken (2014)


Mees Kees op de Planken laat zien hoe de klas van Mees Kees een heel saai toneelstuk moet voorbereiden. Als de directrice erachter komt dat hij een eigen draai daaraan heeft gegeven, moet hij terug naar de kleuters. Dat leidt tot veel rumoer onder zijn eigen leerlingen.
Bekijk de afbeelding

Solan en Ludwig en de Sneeuwmachine (2013)


Er ligt nauwelijks sneeuw in het dorpje Flåklypa en daarom vragen de inwoners aan uitvinder Reodor Felgen een sneeuwmachine te bouwen. Dat doet hij, maar al snel lopen de zaken anders dan gepland.
Bekijk de afbeelding

The Riot Club (2014)


Twee eerstejaars studenten van de Oxford University voegen zich bij de notoire Riot Club, waar reputaties gevormd of vernietigd worden.
Bekijk de afbeelding

Antboy (2013)


De twaalfjarige Pelle wordt gebeten door een mier en krijgt daardoor superkrachten. Geholpen door de comicbook nerd Wilhelm, bedenkt hij een geheime identiteit als superheld Antboy. Als superslechterik The Flea ten tonele verschijnt, moet Antboy de wereld redden.
Bekijk de afbeelding

The Salt of the Earth (2014)


Fotograaf Sebastião Salgado heeft de afgelopen vier decennia reizen gemaakt op alle continenten. Hij is getuige geweest van een aantal van de belangrijkste gebeurtenissen van onze recente geschiedenis. Zoals internationale conflicten, honger en exodus. Dit is een portret van de Braziliaanse fotograaf, die acht jaar lang ongeciviliseerde werelden vastlegde voor zijn project 'Genesis'.
Bekijk de afbeelding

Marie Heurtin (2014)


In 1897 brengt een arme ambachtsman zijn dochter Marie Heurtin naar de nonnen. Ze is doof en blind geboren en kan niet communiceren. Daarom zorgt een van de jonge zusters, St. Margaret, voor haar. Al snel ontstaat een unieke band tussen de twee.
Bekijk de afbeelding

White God (2014)


Een verordening zorgt ervoor dat er meer belasting betaald moet worden over honden van gemengde rassen. Dit zorgt ervoor dat de eigenaren hun honden dumpen en de opvangfaciliteiten overvol raken. De 13-jarige Lili vecht wanhopig om haar hond Hagen te behouden, maar haar vader zet de hond uiteindelijk op straat. Lili en Hagen proberen elkaar vervolgens wanhopig weer te vinden.
Bekijk de afbeelding

Het Chimpansee Complex (2014)

Cast: --

Documentaire over chimpansees die na jarenlang gevangenschap weer moeten leren om onder soortgenoten te leven. De documentaire volgt het resocialisatieproces van een aantal chimpansees bij Stichting AAP. De chimpansees zijn echter erg vermenselijkt en begrijpen elkaar niet, wat misverstanden en ruzies oplevert.


NieuwsFilm

meest populair