Kit Harington vindt zijn filmcarrière maar zwakjes

De 'Game of Thrones'-acteur moet er bijna van huilen.

De Engelse acteur Kit Harington (voornamelijk bekend van zijn rol als Jon Snow in de geliefde HBO serie Game of Thrones) onthulde in het nieuwste nummer van Gentlemen's Quarterly UK dat hij wel te spreken was over zijn televisiewerk, maar dat zijn bijdrages op het grote doek minder doeltreffend zijn. Hij vertelt: "Ik zal geen namen noemen, maar ik heb diverse privé voorstellingen bijna in tranen bijgewoond. Ik haatte de films. Ik dacht: 'Dit is het einde van mijn carrière. Het is allemaal voorbij.'"

De 27-jaar oude jongeman acteert nog maar sinds 2011 in film en televisie, waardoor hij een kleine selectie aan acteerprojecten op zijn naam heeft staan. Er is echter een grote kans dat hij het over Silent Hill: Revelation en Pompeii heeft - twee films die de critici destijds niet bepaald hartelijk omarmden. Daarnaast ziet het er ook niet goed uit voor Seventh Son, een fantasiefilm die gebaseerd is op de Spook's Apprentice boeken van schrijver Joseph Delaney. De film is namelijk tot op heden al twee keer uitgesteld en hoorde in eerste instantie begin 2013 uit te komen. De Nederlandse releasedata is op dit ogenblik 26 februari 2015.

Desalniettemin is Harington dankbaar voor Game of Thrones. De serie heeft echter ook zijn nadelen. "'Game Of Thrones' is mijn leven, het is mijn baan. Ik hou er van. Maar om eerlijk te zijn, als er een vloek bestaat betreffende de serie, dan is het wel dat ik er voor de rest van mijn leven over moet praten." Ook vermeldt hij dat het lastig is om over straat te lopen omdat er in zijn contract staat geschreven dat hij zijn kapsel niet mag inkorten. "In het publiek ben ik makkelijker te herkennen dan de meeste bekende acteurs. Heel veel mensen bekijken de serie en ik zie er continue als mijn personage uit."

Wat hij dan wel weer grappig vindt, zijn de aanvaringen die hij op straat meemaakt. Willekeurige mensen vragen dan aan hem of alles in orde is. Harington zou namelijk last hebben van een constant broedend gezichtsuitdrukking. Maar nee: "Dit is mijn standaard gezicht. Ik kan er wel om lachen. Ik maak er grappen om. Helaas zit ik aan dit gezicht vast."



NieuwsFilm

meest populair