Bradley Cooper praat over zijn verslaving

Cooper is nu clean sinds 10 jaar.

Bradley Cooper (The Hangover, American Hustle) praat met Vanity Fair over zijn worstelingen met verslaving, het verlies van zijn vader en de rusteloosheid van een carrière die lange tijd niet van de grond wilde komen. Al deze ervaringen hebben Cooper geholpen in de voorbereiding voor zijn meest uitdagende rol tot nu toe; die van Navy Seal sniper Chris Kyle in American Sniper.

”Een geliefde verliezen. Door liefde en verlies gaan... Door deze ervaringen leer je wat er écht belangrijk is in het leven,” vertelde Cooper. ”Ik realiseerde me ook dat ik uiteindelijk alleen mezelf heb. Het is tijd dat ik ermee stop om iemand te zijn die jullie denken dat ik ben. Als je ouder wordt gaat je lichaam achteruit, maar je ziel leeft juist op en komt tot bloei.”

”Ik zie het leven steeds grijzer naarmate ik ouder wordt,” vervolgde Cooper. ”Ik was een soort van zwart/wit-denker in mijn late twintigerjaren. Ik dacht dat er absolute (on)waarheden bestaan. Dat is een moeilijke manier om te leven. Nu is het nog zeldzaam dat ik oordeel over iemand, heel zeldzaam. Ik denk dat mensen dat voelen, daardoor is het makkelijk om dichtbij iemand te komen als ze zich niet veroordeeld voelen.”

Cooper heeft in het verleden geworsteld met verslaving, maar is nu al sober sinds augustus 2004. Cooper koos ervoor om zichzelf fysiek te transformeren voor een filmpersonage op de 'ouderwetse manier'; zonder hulp van stimulerende middelen. ”Ik deed het op een natuurlijke manier om ik sober ben sinds 10 jaar.”

Bradley Cooper is vanaf donderdag 15 januari te zien in de, door Clint Eastwood (Gran Torino, Mystic River) geregisseerde film American Sniper.



NieuwsFilm

meest populair