Eva Mendes legt naam van haar kind uit

Zij beviel in september van Ryan Goslings kind, Esmeralda Amada.

Sinds de dag dat actrice Eva Mendes (We Own the Night) erachter kwam dat ze zwanger was van een dochter trachtte ze het nieuws geheim te houden. Dat probeerde ze evenals met de naam van het kindje na diens geboorte. Mendes onthulde later met haar liefje Ryan Gosling (Drive) dat ze hun dochter Esmeralda Amada hadden genoemd. De roddelbladen vonden dit een aparte naam en kwamen meteen met diverse theorieën naar voren waarom de twee tortelduifjes voor die naam waren gegaan. De Amerikaanse actrice met Spaans bloed heeft dat nu tegenover The Violet Files onthuld.

"Ryan en ik houden allebei van het karakter Esmeralda die in het boek 'The Hunchback of Notre-Dame' van schrijver Victor Hugo voorkomt," legt de 40-jaar oude actrice uit. "En we vinden het gewoon een mooie naam. Amada was de naam van mijn grootmoeder. Het betekent 'geliefde' in het Spaans." Over haar baby grapte ze: "Ze worstelt met heel veel. Zo heb ik bijvoorbeeld sinds de jaren '90 niet meer overgegeven en zij heeft dat nu al twee keer gedaan sinds we dit interview zijn begonnen. Het moederschap is een eitje vergeleken met hoe het is om een baby te zijn."

Mendes voegde tevens toe hoe zij en Ryan Gosling het leven van hun dochter zo privé mogelijk willen houden, zodat ze de ruimte heeft om normaal op te kunnen groeien. "Of we het leuk vinden of niet, Esmeralda's privacy zal lastig worden. Ik vind het oneerlijk, maar dat is nou eenmaal de realiteit. Ryan en ik hadden al vroeg besloten om ons kind zoveel mogelijk privacy te gunnen als mogelijk is. Mijn zwangerschap bood de eerste kans voor haar aan."

De twee acteurs begonnen in september 2011 met daten toen ze beidden aan The Place Beyond the Pines werkten. Precies drie jaar later kwam hun dochter Esmeralda Amada ter wereld.



NieuwsFilm

meest populair