Burt Reynolds veilt persoonlijke voorwerpen

Volgens diverse geruchten moet de 78-jarige acteur zijn Golden Globe verkopen omdat zijn rekeningen stapelen.

Mocht je de elfde en de twaalfde van deze maand in de buurt van Las Vegas zijn, dan zou je eens een tochtje naar The Palms kunnen uitstippelen. Daar wordt dan namelijk een speciale veiling gehouden: acteur Burt Reynolds (voornamelijk bekend van films zoals Deliverance, Smokey and the Bandit en The Cannonball Run) zal daar zijn awards en persoonlijke bezittingen te koop zetten. Het betreft o.a. filmkleding, een koets uit The Best Little Whorehouse in Texas en bokshandschoenen met een handtekening van Muhammad Ali.

Naar verluidt zal zijn enige Golden Globe (die hij kreeg voor Best Performance by an Actor in a Supporting Role in Boogie Nights) vier- tot zeshonderd dollar opbrengen. Volgens Sky News zou de 78-jaar oude Amerikaan financiële problemen hebben, maar volgens de catalogus van de veiling is dat niet zo. Daarin beschrijft Reynolds: "Ik heb zoveel spullen verzameld, waar ik zielsveel van houd, maar ik ben op een punt van mijn leven gekomen dat het lastig wordt om ze allemaal zorg te schenken. Het is tijd om mijn bezit te reduceren en een nieuwe thuis voor mijn geliefde spullen te vinden, zodat ze verzorgd en gewaardeerd kunnen worden."

Reynolds is in het verleden vaker voor een Golden Globe genomineerd, waaronder voor zijn werk in de originele The Longest Yard en de komedie Starting Over. Helaas is hij ook vaak genoeg voor Razzies genomineerd. Driven, The Dukes of Hazzard (2005) en de remake van The Longest Yard brachten hem deze ontsierde eer op. De erotische Striptease, die tevens slechtste film in 1996 won, was Reynolds eerste Razzie winst, voor Worst Screen Couple met actrice Demi Moore.



NieuwsFilm

meest populair