Shia LaBeouf beweert te zijn verkracht

Het zou plaats hebben gevonden tijdens zijn #IAMSORRY kunstproject.

De laatste tijd lijkt acteur Shia LaBeouf weer beter in zijn vel te zitten. Vooral sinds hij stopte met drinken en zijn excuses aanbood voor zijn rare gedrag lijkt hij weer een heel nieuw persoon. Van de week liet een Amerikaanse rechter zelfs weten dat hij LaBeouf's nuchterheid op prijs stelde. De Company You Keep-acteur heeft deze week echter ook een opmerkelijk verhaal vrijgegeven: namelijk dat hij verkracht zou zijn tijdens een kunstproject waarbij hij in een kamer zat en niet mocht bewegen en praten.

Het project, dat de 28-jarige man #IAMSORRY betitelde, vond begin dit jaar plaats in Los Angeles. De voorstelling duurde vijf tot zes dagen. Gedurende het project zat LaBeouf in een kleine kamer, droeg hij een smoking en een papieren zak op zijn hoofd en huilde in stilte, aldus diverse bezoekers. Zij mochten één voor één de kamer binnenkomen en doen wat ze begeerden. Voordat ze binnentraden kregen ze de gelegenheid om van een tafel uit een aantal objecten te kiezen, waaronder een zweep, een snaarinstrument, een schaal met boosaardige Twitter berichten, een Transformers-speeltje en een fles Jack Daniels. Hoogstwaarschijnlijk heeft LaBeouf nu spijt van de zweep.

Hij vertelt: "Één vrouw was met haar vriend gekomen, die buiten de kamer wachtte, en tien minuten lang sloeg zij met de zweep op mijn benen. Daarna trok ze mijn kleding uit en verkrachtte ze me. Daarna liep ze, met uitgesmeerde lippenstift, de kamer uit richting haar vriend. Ik kan me inbeelden dat hij ontzettend gekwetst zal zijn geweest. Dit gebeurde allemaal in het gezelschap van honderden mensen. Ja, het was niet goed. Niet alleen voor mij, maar ook niet voor haar vriend."

LaBeouf deelde ook mee dat zijn vriendin, Mia Goth, die dag in de wachtrij stond. Zij wilde hem verrassen omdat het Valentijnsdag was en LaBeouf gedurende het project in de kunstgalerij overnachtte. "We hadden elkaar al vijf dagen niet gezien en gesproken. Ik neem aan dat het haar heel erg pijn deed toen het afschuwelijke nieuws de wachtrij bereikte. Ze was bijna aan de beurt. Toen ze naar binnenkwam vroeg ze om een verklaring. Maar ik mocht niet praten en dus zaten we daar in stilte met een onduidelijke trauma. Het was pijnlijk. Het moeilijkste gedeelte van de show."

Het verhaal, dat voor velen onder ons vrij ongeloofbaar zal klinken, bestaat niet enkel uit horreur. LaBeouf zei: "Sommige mensen, die ik nog nooit eerder had ontmoet, kwamen naar binnen en hadden mij lief. Ik was ontroerd. Sommige hielden mijn hand vast en huilden met mij mee, sommige vertelden mij dat ik mijn problemen moest oplossen of als een man moest gedragen. Ik heb zulke liefde nog nooit eerder meegemaakt. Medeleven, menselijkheid. Ze keken niet meer naar mij als een object, maar als een mens."



NieuwsFilm

meest populair