Keira Knightley vindt seksisme 'deprimerend'

Volgens Knightley werken er niet genoeg vrouwen bij Google.

Keira Knightley (Atonement, Anna Karenina) zou graag zien dat er meer vrouwen werken in de IT-sector. Volgens Knightley werken er niet genoeg vrouwen bij Google en andere IT-bedrijven, dat schrijft de New York Post

”Slechts twintig procent van de medewerkers bij Google zijn vrouwen. Dat is een probleem," aldus Knightley, die onlangs een ontmoeting had met Google-oprichter Sergey Brin.

Knightley doet deze uitspraak naar aanleiding van de film The Imitation Game, waarin zij de rol speelt van een begaafd ontcijferaar. "Ze probeert door het glazen plafond heen te breken,” vertelde Keira over het door haar gespeelde personage in de film. "Ze wil afrekenen met het idee dat vrouwen niet kunnen doen in de top van de wiskunde en techniek."

”Wat niet in de film te zien is, is hoe ze uiteindelijk doorbrak maar nog steeds slechts een fractie betaald krijgt van wat haar mannelijke collega's verdienen. We hebben het hier over de jaren '40 en we hebben het vandaag nog steeds over dezelfde thema's, over de gelijkwaardige positie van vrouwen. Dat is deprimerend.”

Keira Knightley is vanaf 8 januari 2015, samen met Benedict Cumberbatch (Sherlock, Atonement), te zien in de Nederlandse bioscopen in 'The Imitation Game',



NieuwsFilm

meest populair