[UPDATE] Gerucht: Sony werkt aan 'Spider-Man' spin-off rond... Aunt May?

Is de studio zijn creativiteit helemaal verloren?

De afgelopen maanden circuleren er allerlei geruchten rond Sony Pictures' Spider-Man franchise. Zo zou de toekomst van de vernieuwde reeks in het geding zijn, lijken de spin-offs Sinister Six en Venom niet altijd even zeker meer, werd het derde deel in de reeks flink uitgesteld, zou Spidey mogelijk onderdeel gaan uitmaken van het Marvel Cinematic Universe en moet er een film komen die zich focust op de vrouwelijke superhelden in het Spider-Man universum. Nu is er wel een heel opvallend gerucht bijgekomen. Sony zou namelijk bezig zijn met een spin-off prequel rond het personage Aunt May.

In de huidige reeks wordt deze rol ingevuld door Sally Field, maar het lijkt erop dat er wordt gekozen voor een verhaal over haar jongere jaren. Volgens de geruchten zou het een soort spionagefilm worden in de stijl van de serie Mad Men. Hiermee lijkt het zelfs wat weg te hebben van Marvels toekomstige tv-serie Agent Carter, een spin-off van Marvel Studios' super succesvolle filmreeks. Indien dit allemaal klopt, dan zou de "superheldenfilm" het moeten stellen zonder de rood-blauwe superheld zelf.

In de Marvel Comics-strips zijn er enkele verhalen rond de jongere jaren van Peter Parkers oom en tante voorbijgekomen. Desondanks lijkt dit gerucht, als eerst gemeld door Latino Review, eerder op een soort slechte grap. Mocht het toch waarheid blijken te zijn, dan lijkt Sony Pictures maar moeilijk om te kunnen gaan met het rijkelijk gevulde sub-universum van The Amazing Spider-Man.

Voorlopig staan de films Sinister Six en The Amazing Spider-Man 3 nog in de boeken voor respectievelijk 11 november 2016 en een nog onbekende datum in 2018. Het zou niet raar zijn als Sony binnenkort officieel iets meldt over de toekomst van de filmreeks.

UPDATE: Sony heeft ondertussen via Comic Book Resources laten weten dat het een "dwaas gerucht" is...



NieuwsFilm

meest populair