Summer Glau naar het gerechtshof wegens stalker

De 'Firefly'-actrice wordt al sinds februari dit jaar door een getikte fan achternagezeten die één miljoen dollar eist.

Het is niet erg om een liefhebber van een film- of televisieserie te zijn en zodoende handelswaar en handtekeningen te verzamelen, maar het kan ook een tikkeltje te ver gaan. Volgens actrice Summer Glau (voornamelijk bekend van haar televisiewerk in Firefly en Terminator: The Sarah Connor Chronicles) is er een geobsedeerde fan die al tien maanden lang één miljoen dollar van haar probeert te krijgen. Hij zou namelijk voor haar een briljant script hebben geschreven. Die van Serenity 2.

Firefly was een productie van Avengers-regisseur Joss Whedon die één seizoen kreeg en vervolgens gecanceled werd wegens lage kijkcijfers. Mede dankzij Universal Pictures verwierf Whedon de kans om zijn serie met een film te vervolgen: Serenity (2005). De sciencefiction reeks heeft een bijzondere fan base opgebouwd, maar ene Gary Gin neemt het allemaal iets te serieus. In februari verscheen hij op Glau's stoep en vroeg om één miljoen dollar voor het scenario dat hij had geschreven.

De verloofde van de 33-jarige actrice ging een confrontatie met Gin aan, maar het deed geen wonderen. Hij keerde diverse malen terug met verschillende streken. Zo heeft hij Glau's huis eens in wierook verborgen door een brand te stichten en stuurde hij drie weken later een mysterieus pakje op. Eerst dacht ze dat het een bom zou zijn, maar het was iets minder levensgevaarlijk: vogelveren, boomtakjes, draden en botten. Daarnaast bezit ze nu ook een vier pagina tellende brief van Gin waarin hij laat weten: "Het is tegenwoordig problematisch om telepathisch communicatie met je te maken." Daarom wilde Gin uiteraard een gesprek in levende lijve voeren.

Inmiddels heeft de Knights of Badassdom-actrice een straatverbod met succes aangevraagd. Ze is nu een half jaar zwanger en heeft tevens genoeg van Gin's zotheid. De rechter was het met haar eens en keurde het straatverbod geldig.



NieuwsFilm

meest populair