Emma Watson wijdt haar prijs aan wijlen hamster toe

Afgelopen week vonden de Britannia Awards plaats en de 'Harry Potter'-actrice nam de gelegenheid haar hamster te eren.

Zo nu en dan dragen filmsterren hun verdiende onderscheidingen aan vrienden en familie op, maar actrice Emma Watson (This Is The End, The Bling Ring) besloot dit anders aan te pakken. Vorige week deden de Britannia Awards zich voor in Californië en de 24-jarige Engelse sleepte de prijs voor British Artist of the Year in de wacht. Haar toespraak sneed oude wonden open toen ze over haar hamster sprak die tijdens de Harry Potter-filmserie heen was gegaan.

"Mijn hamster Millie kreeg een hartaanval tijdens het filmen van de eerste Harry Potter film. Ze overleefde het niet. De set decorateurs bouwden van mahoniehout een kleine doodskist ter grootte van een hamster. Het had een fluwelen voering en een zilver bordje op de voorzijde waar Millie's naam op gegraveerd was. Wat ik wil zeggen is, jullie zijn allemaal speciaal voor mij en jullie vertrouwen in mij betekend veel voor me. Rust in vrede, Millie. Deze is voor jou."

Haar prijs werd door Gugu Mbatha-Raw en Ben Barnes uitgereikt. Watson gaf met haar voordracht aan dat de Britse film communiteit "op een mooie, en ook wel een lugubere manier een vervangende familie" voor haar is. Daarnaast had ze ook nog wat over Dame Judi Dench te zeggen, die evenals een prijs voor haar acteertalenten ontving. "Zij bestaat voor mij één en al uit geaardheid, sierlijkheid, kracht en schoonheid. Ze is een iconische Britse actrice. Zij is iemand naar wie je streeft."

De Britannia Awards zullen 2 november op BBC America te zien zijn. De uitzending wordt om negen uur in de avond verwacht.



NieuwsFilm

meest populair