Tommy Lee Jones mag Jim Carrey niet

Zijn Two-Face kon eigenlijk Carrey's Riddler wel wurgen tijdens 'Batman Forever.'

We maken allemaal wel opofferingen door met collega's te werken waar we eigenlijk niet dol op zijn. En volgens Jim Carrey bezat Tommy Lee Jones ook deze denkwijze toen ze voor Batman Forever tekenden. In de door Joel Schumacher geregisseerde superheldenfilm speelden beidden acteurs een vijand van de man in het vleermuis pak. Carrey mocht raadsels uitdelen als The Riddler en Jones draafde op als Two-Face, een crimineel die graag het lot van zijn slachtoffers aan zijn munt overlaat. Tijdens de Howard Stern Show onthulde de 52-jarige Carrey dat hun relatie achter de schermen niet veel soeps was.

"Ik denk dat het zo zat: ik keek er echt naar uit om met Tommy te gaan werken omdat hij een fantastische acteur was. Dat vind ik nog steeds. Ik bedoel, hij is geweldig, maar hij was ook een tikkeltje humeurig." Jones' stemming was mogelijk niet het grootste probleem. Er was ook een rivaliteit draaiende. "Ik denk ook dat hij een beetje van slag was omdat Dumb and Dumber in hetzelfde weekend als Cobb uitkwam. En die film betekende veel voor hem, maar dat liep verkeerd en hij raakte vervolgens van slag."

In Cobb speelde Tommy Lee Jones de befaamde honkbalspeler Ty Cobb. Destijds ontving de speelfilm gemixte reacties en bracht hij maar één miljoen dollar op in de Verenigde Staten. Gedurende het filmen van Batman Forever, waarin Val Kilmer de titelrol vervulde, kwam de aap weldra uit de mouw.

"De avond voordat we met elkaar een belangrijke scène moesten filmen liep ik een restaurant in en de hoofdkelner vroeg: 'Jij bent met Tommy Lee Jones aan het werken, nietwaar? Hij zit achterin de hoek, hij is aan het dineren.' Dus ik besloot gedag te zeggen en toen ik hem naderde zag ik het bloed zijn gezicht verlaten - ik realiseerde me daardoor dat mijn gezicht hem bedenkelijk veel pijn bracht. Hij stond op, enigszins schuddend, en omhelsde me en zei: 'Ik haat jou. Ik mag jou echt niet.' Ik had zoiets van 'Wow, oké. Nou, wat is er aan de hand dan, man?' En Jones zei: 'Ik kan jouw grappenmakerij niet goedkeuren.' Op dat moment wilde hij echt niet met mij werken."



NieuwsFilm

meest populair