Bioscoopreleases week 44

Met deze week o.a. The Drop en Ouija.

Onderstaande titels zijn vanaf vandaag te bekijken in de bioscoop. Voor tijden en reserveren gebruik je natuurlijk onze bioscoopagenda

Bekijk de afbeelding

Ouija (2014)


Enkele vrienden roepen met behulp van een Ouija-bord een aantal duistere geesten op en worden vervolgens geconfronteerd met hun grootste angsten.
Bekijk de afbeelding

Een vlucht regenwulpen (1981)


Maarten is bioloog en houdt zich bezig met klonen. Op een nacht droomt hij dat hij nog slechts zeven dagen te leven heeft, tenzij hij binnen een week een vrouw weet te vinden. Met behulp van zijn brutale alter ego begint hij dingen te ondernemen die hij eigenlijk niet durft.
Bekijk de afbeelding

The Drop (2014)


Een New Yorkse barman redt een verwaarloosde puppy uit een vuilnisbak. De eigenaar van de puppy ziet dit en is daar niet bepaald blij mee. De barman wordt het doelwit van diens gewelddadige en mentaal onstabiele eigenaar. Tegelijk bevindt de barman zich temidden van een complot dat zich afspeelt in de door de maffia gecontroleerde bar waarin hij werkt.
Bekijk de afbeelding

Dansen op de vulkaan (2014)


De 16-jarige jongen Maarten heeft een enorm talent voor dansen en... een stofwisselingsziekte. Uit alle macht probeert hij (soms tegen beter weten in) een normaal leven te leiden, maar hij loopt tegen steeds meer beperkingen aan.
Bekijk de afbeelding

The Disappearance of Eleanor Rigby: Them (2014)

Regie: Ned Benson

Conor (McAvoy) en Eleanor (Chastain) waren ooit gelukkig getrouwd, maar zijn nu vervreemd van elkaar en proberen elkaar te begrijpen in de nasleep van een tragedie. De film laat zien hoe het koppel hun vergane leven en liefde voor elkaar probeert terug te krijgen en licht te werpen op hun verleden.
Bekijk de afbeelding

Wild Tales (2014)


Zes verhalen van deceptie in de liefde, de terugkeer van het verleden, een tragedie of zelfs het geweld, vastgezet in een alledaags detail, lijken zich naar voren te duren, waardoor je de controle verliest.
Bekijk de afbeelding

20,000 Days on Earth (2014)


Deze openhartige documentaire is een verrassende reconstructie van 24 uur uit het leven van muzikant, schrijver en artiest Nick Cave. Op zijn 20,000ste levensdag duiken we samen met hem in zijn archief, vergezellen we hem tijdens een sessie met zijn psychotherapeut en maken we kennis met een aantal sleutelfiguren uit zijn carrière. Zo gaat hij in gesprek met acteur Ray Winstone, popster Kylie Minogue en bandleden Blixa Bargeld en Warren Ellis. Het resultaat is een inspirerende kijk op wat deze man een mythe maakt.
Bekijk de afbeelding

Song from the Forest (2014)


25 jaar geleden hoorde de Amerikaanse man Louis Sarno een lied op de radio. Hij volgde de melodie naar de Centraal Afrikaanse jungle en nam daar zo'n 1000 uur aan originele BaAka muziek op. Nu maakt hij deel uit van de BaAka gemeenschap en voedt hij een zoon op. De twee gaan naar Amerika, maar Louis realiseert zich dat hij geen deel meer is van de moderne wereld. Vader en zoon reizen terug.
Bekijk de afbeelding

A Wolf at the Door (2013)


Sylvia is ontzet wanneer ze verneemt dat haar zesjarige dochter Clarinha net werd opgepikt op school door een onbekende vrouw. Terwijl ze nog aan het bijkomen is van de schok, wacht ze ongeduldig met haar man Bernardo op het politiebureau, waar ze beiden worden ondervraagd. Bernardo bekent aan een detective dat hij gelooft dat hij weet wie verantwoordelijk is voor de ontvoering: zijn minnares Rosa. Wanneer Rosa hem opbelt om een afspraak te regelen, gaat Bernardo akkoord om haar te ontmoeten, in de hoop dat ze zal verschijnen met Clarinha in de hand.


NieuwsFilm

meest populair