Ryan Phillippe heeft voldoende kritiek op zijn eigen films

Van de dertigtal films waarin hij gespeeld heeft, vindt hij er maar vijf echt goed.

Als acteur zal het best spannend en lastig zijn om te wachten hoe men jouw films en acteerprestaties beoordeelt, maar Ryan Phillippe heeft dat niet meer. De 40-jarige acteur gaf onlangs aan dat hij in twintig jaar tijd zo'n dertig films gemaakt heeft en er maar vijf echt acceptabel vindt. Echt trots is hij niet op zijn werk. Dit liet hij het dagblad Los Angeles Times weten.

"Naar mijn mening zijn er maar vijf goed. In het algemeen werk ik heel erg hard en doe ik mijn best om iets geweldigs af te leveren, maar velen keren werd ik teleurgesteld. Er zijn heel veel dingen waar je, als acteur, geen controle op hebt." Phillippe toonde niet aan welke films hij werkelijk slecht vond, maar Setup uit 2011 kwam wel voorbij. "Ik speelde in een verschrikkelijke film met 50 Cent. Het was eigenlijk een situatie waar ik niet in wilde zijn. Er werd mij verteld dat het iets goeds zou worden, maar uiteindelijk werd het iets heel anders. En dat gebeurt wel vaker in dit beroep."

Om nu meer controle op zijn films te hebben, heeft Phillipe besloten zijn eigen project te schrijven, te produceren en te regisseren. Ook neemt hij een hoofdrol in de film Catch Hell voor zijn rekening. Het verhaal gaat over een onsuccesvolle acteur die gekidnapt wordt. Vervolgens wordt hij ergens in het moeras gedumpt waar zijn belagers hem martelen en chanteren - ze hacken zijn Twitter account en dreigen materiaal te uploaden dat hem kan schaden.

Phillippe liet weten het wel leuk te vinden om gedeeltelijk van carrière te wisselen. "Acteren houdt me niet meer gaande zoals het vroeger deed. En ik denk dat, dat niet zo vreemd is als je dat twintig jaar lang gedaan hebt. Iets anders doen, zoals regisseren, wordt dan plotsklaps aantrekkelijk."



NieuwsFilm

meest populair