Kristen Stewart stopt tijdelijk met acteren

Ze neemt een pauze om aan haar persoonlijke projecten te werken.

De 24-jarige Kristen Stewart (Twilight, Snow White and the Huntsman) kondigde tegenover USA Today aan dat ze een langdurige vakantie van haar werk neemt. Ze wilt namelijk tijd vrij maken om haar andere passies te volgen en lekker te ontspannen. Het nieuws kwam naar buiten toen ze de militaire drama Camp X-Ray aan het promoten was.

"Ik heb besloten even met acteren te stoppen, omdat ik de laatste twee jaar intensief bezig ben geweest. Ik ben een actrice en dat is mijn vorm van kunst. En omdat ik daar zo jong mee begon, voelde ik me altijd geïntimideerd en gebrekkig wanneer ik andere vormen van kunst wilde creëren. Ik ga een lange pauze nemen. In het centrum van Los Angeles ga ik een werkruimte kopen waar ik ook kan leven en dan ga ik vervolgens dingen met mijn handen maken. Die beslissing heb ik een aantal weken geleden genomen. Ik ga ook een korte film maken. Ik ga diverse dingen creëren. Hoe ik het naar buiten ga brengen weet ik nog niet."

Stewart geeft daarnaast aan dat ze ook schrijft en hoopt niet in haar werk te verdrinken. Februari dit jaar publiceerde ze namelijk een gedicht waar ze een hoop haat voor ontving. Ondanks de negatieve opmerkingen heeft ze verteld door te gaan en dat ze er alsnog vrolijk om werd.

De liefhebbers van de Amerikaanse actrice hoeven zich niet meteen zorgen te maken. De komende jaren komen er nog een handvol films uit waarin Stewart op zal treden. Waaronder de bovengenoemde Camp X-Ray, Still Alice, Anesthesia, American Ultra en de sciencefictionfilm Equals.



NieuwsFilm

meest populair