'Goodfellas'-acteur klaagt 'The Simpsons' aan

Het heeft Frank Sivero zo'n 25 jaar gekost om de aanklacht in te vullen.

Iedereen kent The Simpsons wel: de geel gekleurde familie die op wekelijkse basis het voor elkaar krijgt om de boel in hun fictieve woonplaats Springfield op stelten te zetten. Homer, Marge, Bart, Lisa, baby Maggie en zelfs grootvader Abraham doen dit al sinds hun eerste aflevering die in december 1989 voor het eerst op de buis kwam. De animatieserie is hedendaags nog steeds springlevend met 556 uitgezonden afleveringen en één bioscoopfilm. Het is daarentegen niet altijd lachen en brullen bij Fox Television Studios. De makers van de serie worden nu namelijk aangeklaagd wegens het stelen van een personage.

Het gaat om Louis 'Louie' Walters. Hij is één van Fat Tony's huurmoordenaars en is volgens Goodfellas-acteur Frank Sivero op hem gebaseerd. Volgens de beschuldiging woonde Sivero rondom 1989 in Californië en leefde producer James L. Brooks één appartement verderop. Daar probeerde Sivero in de rol van Frankie Carbone te kuipen die hij naar zijn weten helemaal zelf bedacht heeft. De twee buurmannen zouden dagelijks contact hebben gehad en Sivero beweert dat Brooks zijn ideeën heeft gestolen om Louie te creëren.

De misdaadfilm kwam echter in 1990 uit en het karakter Louie daagde pas eind 1991 in het vierde seizoen van The Simpsons op. Daarnaast heeft Goodfellas-regisseur Martin Scorcese laten weten dat het karakter van Frankie Carbone op de Italiaanse gangster Angelo Sepe gebaseerd is. Het zal een lastige strijd in de rechtszaal worden om te bewijzen wie er gelijk heeft en bovenal moeizaam voor Sivero om de 250 miljoen dollar te incasseren die hij nu van Fox eist.



NieuwsFilm

meest populair