Bryan Cranston verdedigt Heisenberg actiefiguurtje

De drugsbaas uit 'Breaking Bad' heeft een poppetje naar zijn eigen beeld op de markt gekregen waar diverse moeders tegen protesteren.

Acteur Bryan Cranston heeft veel aan zijn rol als Walter White uit de televisie serie Breaking Bad te danken. De AMC serie zorgde er niet enkel voor dat hij een dertiental prijzen in de wacht sleepte, maar ook dat er een stoet vrouwen achter hem aanzitten.

In de befaamde serie speelt hij een scheikundeleraar die gediagnosticeerd wordt met longkanker en niet meer lang te leven lijkt te hebben. Daaropvolgend besluit hij zijn resterende tijd op Aarde te spenderen door crystal meth te maken en te verkopen om zijn familie van financiële rottigheid te besparen. Hij doet dit onder de schuilnaam Heisenberg die weldra een behoorlijke reputatie in de criminele wereld opstrijkt. De serie werd zo populair dat winkelketen Toys "R" Us actiefiguurtjes besloot te produceren. Een moeder uit Florida, Susan Schrivjer, liet tegenover CNN weten dit een waardeloos idee te vinden.

"Toys "R" Us is wereldwijd bekend vanwege hun royale selectie van kinderspeelgoed voor alle leeftijden. Hun beslissing om 'Breaking Bad' poppen (aangevuld met een verplaatsbare zak met geld en meth) te verkopen is daarentegen een gevaarlijke afwijking van hun familie vriendelijke waardes. Kinderen doen hun actiefiguurtjes na. Wil jij je kind in een oranje overall zien?"

Schrivjer startte een petitie die bijna 10.000 handtekeningen had verworven. Dit leidde naar de beslissing van Toys "R" Us om de speelgoedfiguurtjes van de website te halen. Er waren o.a. figuren van White en zijn vennoot Jesse Pinkman in hazmat (hazardous materials / gevaarlijke stoffen) pakken en White's alter ego Heisenberg. De 58-jarige Cranston uitte onlangs zijn komisch bedoelde mening op Twitter. "Een moeder in Florida is een petitie gestart om de actiefiguren van 'Breaking Bad' in Toys "R" Us tegen te gaan. Ik ben zo boos. Ik protesteer door mijn Florida moeder poppetjes te verbranden."

De speelgoedketen heeft tevens laten weten dat ze maar een gelimiteerde hoeveelheid aan producten hebben ingeslagen en deze bij het speelgoed van vijftienjarige kinderen en ouder heeft geplaatst. Oftewel het gebied voor volwassenen. Ironisch genoeg heeft Schrivjer niets tegen de serie zelf. "Het ligt niet aan 'Breaking Bad.' Ik vond de serie geweldig. Het was interessant. Ik wil alleen maar die poppen in een gepaste winkel hebben."







NieuwsFilm

meest populair