Robert Downey Jr. bezit merkwaardig Marvel cadeau

Het gebouw van 'The Avengers' zal in ieder geval niet meer hetzelfde zijn.

Wanneer een acteur of actrice het ontzettend naar diens zin had op de set van een film willen ze weleens een souvenir mee naar huis nemen. In het geval van acteur Robert Downey Jr. (Iron Man 3, The Judge) is dit enigszins uit de hand gelopen. Wat hij zelf een grapje noemde is namelijk tot een hele vreemde gebeurtenis ontpopt. Hij bezit nu namelijk de negen meter hoge 'A' die als enige nog aan de toren van Tony Stark hing na de gebeurtenissen van The Avengers.



Downey Jr. schotelde het verhaal voor tegenover BBC Radio One. "Toen we in Engeland aan het filmen waren tijdens de 'Avengers' was er een scène met een hele grote 'A'. Die is ongeveer negen meter hoog. En ik kijk er naar en ik zeg: 'Ik heb die in mijn kantoor in Venetië nodig.' En twee weken geleden stond hij opeens bij mij op de stoep en ik zei: 'Wat doet dit in vredesnaam hier?' En de bezorger zei: 'Dit is de 'A' waar je om vroeg.' 'En dat hebben ze werkelijk naar mij toe gebracht?' dacht ik bij mezelf. En nu bezitten we een massieve 'A' van de Avengers die we ergens zullen plaatsen."

De 49-jarige Amerikaan heeft een behoorlijk carrière bij Marvel gemaakt dankzij de Iron Man films in het bijzonder. Dat de werkploeg hem daarom zo serieus neemt is zo gek nog niet eens. Ben Affleck, die spoedig genoeg zal optreden als het nieuwe gezicht van Batman, had het minder makkelijk met het meenemen van een relikwie. Na het filmen van Batman v Superman: Dawn of Justice had hij ook zijn zinnen op iets gezet. "Ik vroeg ze, wat als ik het Batman pak mee naar huis neem aan het einde van de rit? En zij hadden zoiets van: 'Als je 100.000 dollar ophoest dan mag dat.' Toen dacht ik bij mezelf, ik neem wel genoegen met een foto."



NieuwsFilm

meest populair