John Cleese moet pensioneringsgeruchten ontkennen

Begrijpend lezen is zo nu en dan nog steeds een lastige zaak.

Nog niet zo lang geleden kondigden wij aan dat acteur John Cleese nooit ofte nimmer een vinger zal uitsteken om een film te maken, omdat zoiets zijn dood zou betekenen. Het proces om een film te schrijven en te regisseren was niet aan hem besteed en dat liet hij weten ook. Helaas voor Cleese waren er websites die zijn woorden niet begrepen en werd het publiek verwittigd dat de Britse komiek met pensioen zou gaan. De Monthy Pyton-acteur, die inmiddels ook alweer 74 jaar is, tracht dit nu recht te zetten.

"Soms lees je zulke berichten en dan denk je: 'Ik kan me niet herinneren dat ik dat zei.' Wanneer je mijn leeftijd bereikt, merk je dat het aantal aangeboden rollen zeer schaars is. Meestal zijn ze niet op zoek naar 75-jarige komedianten. Er is mij daarentegen wel een grote rol in een film aangeboden, die - wanneer de financiën in orde zijn - in de komende lente opgenomen zal worden. Maar zoiets gebeurt niet vaak."

Zoals we lezen denkt Cleese dat het probleem aan hem ligt terwijl hij toch echt normaal antwoord had gegeven op de vraag of hij ooit een nieuwe film zou gaan schrijven, zoals hij eerder met A Fish Called Wanda en Fierce Creatures had gedaan. Hij zei toen: "Nee, dat is veel te zwaar werk. Ik ben nu te oud voor zo'n onderneming. Als ik er nu aan zou beginnen zou ik dood gaan."

Cleese maakt het er daarnaast ook niet makkelijker op door te zeggen dat hij steeds minder met films gemeen heeft. "Wat ik wel zei is dat ik niet meer van films kan genieten. Terry Gilliam, die niets beters te doen heeft, houdt er van om films te maken. Want het biedt hem structuur aan en het geeft hem een doel in het leven, wat hij anders niet zou bezitten. Ik vind het niet leuk hoe ze je leven overnemen." Uiteraard is de acteur, die in twee Harry Potter films speelde, gewoon nog altijd bereid om in een film op te draven. "Ik ben voor alles beschikbaar dat er voor zal zorgen dat ik in London een huis met een tuin kan kopen."



NieuwsFilm

meest populair