John Cleese zal geen films meer maken

Volgens de 'Monthy Python'-ster zal het zijn dood betekenen.

Zij die hopen dat acteur John Cleese binnenkort met een nieuwe film op de proppen zal komen, zullen teleurgesteld worden. De 74-jarige komiek gaf tijdens het Cheltenham Literary Festival weg dat hij zoiets niet meer in zijn leven ziet zitten. "Nee, dat is veel te zwaar werk. Ik ben nu te oud voor zo'n onderneming. Als ik er nu aan zou beginnen zou ik dood gaan." In het verleden functioneerde hij immers als schrijver voor talloze projecten. Voor A Fish Called Wanda werd hij zelfs genomineerd voor Best Original Screenplay.

De Engelsman vindt het daarentegen niet ontzettend spijtig: "Ik heb nog maar vijf of zes jaar te gaan voordat ik er niet meer ben. Ik hoef me dan niet meer druk te maken om IS of de Ebola koorts. Eigenlijk kijk ik er wel naar uit. Daarnaast zijn de meeste toppers ook al dood - ik zal me in uitstekend gezelschap bevinden en het ontzettend naar mijn zin hebben."

Het gehele verhaal betekent gelukkig niet dat Cleese zijn acteerwerk aan de kant zal schuiven. Hij heeft namelijk nog een heleboel komediefilms in het vooruitzicht staan. Cleese, die al sinds 1966 in de showbusiness zit, werd bovenal bekend vanwege zijn werk in komische Britse series zoals The Frost Report, Fawlty Towers en het wereldberoemde Monthy Python's Flying Circus. De laatstgenoemde bracht tevens diverse films voort. Ook gaf Cleese toe waarom hij geen komische tv-series meer bekijkt. "Het jammerlijke is, en ik meen dit heel oprecht, wanneer je al zo lang aan komedie doet dan ken je de meeste grappen al."

Een aparte openbaring gaf bovendien aan dat Cleese en de andere leden van Monthy Python nooit grote vrienden waren. "We zijn allemaal verschillende kanten opgegaan. Michael Palin maakt van die reisprogramma's die ik opzet wanneer ik niet kan slapen. Eric Idle is heel goed met songteksten dus hij schrijft liedjes. Terry Gilliam is bezig met het inzamelen van geld voor één van zijn plotloze uitspattingen. En Terry Jones is gewoon gestoord. Hij schrijft kinderboeken en onderlaatst ging hij naar Lissabon om een opera te regisseren over stofzuigers."



NieuwsFilm

meest populair