Michael J. Fox Foundation klaagt onderzoekcentrum aan

Vanwege een openstaande vrieskist zijn er meer dan 25.000 monsters vernield.

De MJFF, een stichting opgericht door acteur Michael J. Fox voor het onderzoeken van Parkinson, heeft besloten een laboratorium aan te klagen nadat er vele bloed- en hersenvloeistoffen zijn geruïneerd omdat iemand de deur van een diepvrieskist niet correct had afgesloten. Het betreft meer dan 25.000 proefstukken die gezamenlijk een waarde van drie miljoen dollar hadden. Daar komt tevens bij dat het een grote klap voor het onderzoek zou zijn. Het ongeval vond in maart plaats.

Het rechtsgeding vermeldt dat er een schadevergoeding van 150.000 dollar wordt geëist. De stichting betaalde het Coriell Instituut om de monsters op te slaan, die het op hun beurt in twee researches toepasten. Een woordvoerder van het instituut vertelde dat ze van plan waren zich te verdedigen en het niet eens waren met de beschuldigingen.

De Back to the Future-ster werd begin 1991 met de ziekte gediagnosticeerd. Negen jaar later richtte hij de Michael J. Fox Foundation op - een non-profit organisatie met als doelstelling een geneesmiddel te vinden die de ziekte van Parkinson moet tegengaan. De organisatie heeft tot op heden zo'n 350 miljoen dollar geïnvesteerd om de hersenkwaal die de zenuwcellen langzaam aftakelt te bestrijden.



NieuwsFilm

meest populair