George Clooney heeft spijt van 'Batman & Robin'

Redelijk oud nieuws, maar nu heeft hij het dan eindelijk officieel toegegeven.

Een zin die de pasgetrouwde acteur George Clooney voorlopig niet zal uitspreken is: "I'm Batman!" Tijdens het promoten van de Disney film Tomorrowland gedurende de Comic-Con in New York gaf hij aan ontzettend spijt te hebben van het verdriet dat hij de fans van Batman heeft aangedaan. Hij grapte er bij dat hij daarom zo lang niet meer een Comic-Con had bijgewoond.

"Ik heb het idee dat ik sinds mijn Batman film vijftien jaar lang niet meer welkom was bij Comic-Con. Ik heb ook heus wel jullie opmerkingen gelezen. Ik heb zojuist Adam West ontmoet en ik heb hem ook mijn excuses aangeboden. Het spijt me van de tepels op het kostuum."

Clooney kreeg zeventien jaar geleden de kans om de rijke stinkerd Bruce Wayne te spelen - die in zijn vrije tijd Gotham City van gerechtigheid voorziet als de waakzame Batman - in Joel Schumacher's Batman & Robin. De film werd echter met de grond gelijk gemaakt en vooral de coole woordspelingen van Arnold Schwarznegger's Mr. Freeze werden niet erg op prijs gesteld.

Terug in 2011, toen Clooney The Ides of March had geregisseerd, ging hij er ook verder op in. "Achteraf gezien is het erg makkelijk om te zeggen: 'Wow, dat was echt waardeloos en ik was er echt slecht in.' Maar de waarheid is, ik werd door de baas van Warner Bros. opgebeld en hij zei destijds: 'Kom naar mijn kantoor toe, je zal Batman in een nieuwe Batman film spelen!' Ik had uiteraard zoiets van: 'Yeah!' Ik belde zelfs mijn vrienden op en allemaal schreeuwden we van vrolijkheid. We konden het niet geloven."

De ervaring bracht daarentegen gemixte gevoelens: het was niet allemaal slecht. "Ik dacht bij mezelf, het laatste deel was een succes en ik zou in een grote succesvolle franchise film gaan spelen. En op een vreemde manier deed ik dat ook. Het is nog steeds de grootste doorbraak die ik ooit heb gekregen. Het veranderde mijn carrière, ook al was de film en ikzelf zwak. Het was een lastige film om goed in te zijn. Ik weet niet wat ikzelf anders zou hebben kunnen doen. Één ding is zeker: als ik de hoofdrol in 'Batman & Robin' had, dan kan ik niet zeggen dat de film simpelweg niet werkte zonder wat van die schuld op me te nemen."



NieuwsFilm

meest populair