Antoine Fuqua regisseert 'The Short and Tragic Life of Robert Peace'

De regisseur van The Equalizer en Olympus Has Fallen schakelt over op Oscar-materiaal.

Regisseur Antoine Fuqua viert op dit moment successen met zijn laatste film The Equalizer, die ondertussen al meer dan $100 miljoen heeft opgeleverd aan de wereldwijde box office. Zijn huidige successen bieden hem de ruimte om ook eens een écht drama te regisseren. The Hollywood Reporter meldt namelijk dat hij Jeff Hobbs' boek 'The Short and Tragic Life of Robert Peace: A Brilliant Young Man Who Left Newark for the Ivy League' gaat verfilmen.

De film gaat - logischerwijs - over Robert Peace, een Afrikaans-Amerikaanse man die uitblinkt in moleculaire biochemie en biofysica. Door zijn gave weet hij de straten van Newark te ontvluchten en gaat hij studeren aan Yale University, een van de hoogst aangeschreven particuliere universiteiten van de Verenigde Staten. Het verhaal blijkt echter niet zo positief te eindigen.

Het boek van Hobbs, die een vriend en kamergenoot van Peace was op Yale, verscheen slechts enkele weken geleden in het schap en er lagen al snel flink wat kapers op de kust voor de filmrechten.

Het drama laat wel even op zich wachten aangezien Fuqua eerst de boksfilm Southpaw moet afronden en daarna aan de slag gaat met de remake The Magnificent Seven.



NieuwsFilm

meest populair