Zoe Saldana over haar 'Star Trek' kostuum

Haar collega's konden iets te gemakkelijk onder haar rok kijken.

Sinds twee oktober kan men de Hollywood Costume expositie bijwonen. Daar worden 150 iconische filmkostuums tentoongesteld, zoals de hoed van Indiana Jones, Superman's cape en Dorothy Gale's robijnen schoentjes van The Wizard of Oz. Entertainment News was bij de première aanwezig en stuitte actrice Zoe Saldana op het lijf die een boekje opensloeg over haar eigen kledij van de afgelopen Star Trek films. Volgens haar gaf het gewaad iets meer weg dan dat ze wilde.

"Ik werd continue door de mannelijke castleden eraan herinnerd dat ik te veel liet zien. Ik zou dan gaan zitten en dan hoorde ik: 'Oh, Zoe, sla je benen over elkaar.' Dan zou ik hen tegenspreken met 'Maar dat zijn ze ook,' terwijl ze daaropvolgend volhielden: 'Nou, plaats daar dan wat over want we kunnen alles zien.'" De ontwerper van de kostuums, Michael Kaplan, kon haar ook niet helpen. "Ik herinner me dat ik steeds te veel blootgaf, hoe hard ik mijn best ook deed. Dus ik vertelde Michael dat we er wat aan moesten doen, maar hij vond het veel te schattig staan."

Ondanks de onthullende verschijningen op de set is de uitrusting van haar personage, Uhura, één van haar favoriete die ze heeft mogen dragen. "Michael Kaplan heeft heel iets speciaals met die kostuums gedaan waarbij hij de ouderwetse versies eerde, maar tegelijkertijd ook iets hedendaags toevoegde. Ze waren heel erg leuk. Ze zaten echter niet altijd even comfortabel. Het was soms best fris, maar ze zagen er altijd goed uit." Daarnaast kon ze de eerzaam- en vriendelijkheid van haar mede acteurs ook waarderen. "Soms duikt er een ongewenste tepel in beeld, maar je bevind je in een hele mooie en veilige omgeving waar iedereen - de acteurs en de regisseur - je omringd en je veilig doet voelen. Voornamelijk zijn het absolute heren wanneer zoiets gebeurd. Soms werken je kostuums onvoldoende, maar dat geldt niet voor de mensen die er ter plaatse voor je zijn."

De exhibitie bevat onder meer de gedenkwaardige kledingstukken van Mary Poppins, Titanic, The Hunger Games en Dallas Buyers Club. De curator, Deborah Landis, vertelde over de tentoonstelling: "Het is een reflectie van de contributies van kostuum ontwerpers die in de laatste honderd jaar plaatsvonden. Het begint met Charlie Chaplin's The Tramp, van 1914, en eindigt met Captain America: The Winter Soldier van het afgelopen jaar."



NieuwsFilm

meest populair