Ben Affleck en David Fincher ruziën op de set van 'Gone Girl'

Ondanks het respect tussen de twee geprezen regisseurs weigerde Affleck iets te dragen.

De mysterieuze thriller Gone Girl kwam afgelopen donderdag uit en mocht zich de winnaar van vele positieve recensies noemen. Het creëren van de film bracht echter hier en daar wat probleemgevallen voort, zoals Rosamund Pike en haar eerste stressvolle dagen. Ben Affleck heeft nu aan de New York Times laten weten dat hij en regisseur David Fincher een serieuze woordenstrijd hadden tijdens het filmen. Vanwege een honkbal pet.

In de film speelt de 42-jarige Oscarwinnaar Nick Dunne, die de hoofdverdachte wordt na de verdwijning van zijn vrouw, Amy. De laatstgenoemde wordt door Pike gespeeld en in de film ontmoeten ze elkaar in New York. Affleck moest daar een scène opnemen waarbij hij onopvallend door een menigte heen wilt komen. Fincher wilde dat Affleck een pet ging dragen van het honkbalteam de New York Yankees, maar dat bleek zo gemakkelijk nog niet volgens Affleck. "Ik zei: 'David, ik houd van je en ik zou alles voor je doen, maar ik zal geen pet van de Yankees dragen. Dat kan ik gewoon niet. Ik kan het niet dragen, omdat het dan iets wordt waar ik continue mee bespot zal worden. Ik kan het niet doen.' En dat was ook zo. Ik kon het gewoon niet op mijn hoofd plaatsen. Het was een opstand, een coup. Ik relde tegen de Yankees."

De toekomstige Batman acteur, geboren in Massachusetts, is een diehard fan van de Boston Red Sox. Toen het nieuws uitbrak konden zij Affleck's rebellie wel waarderen. Terug in 2004, ter promotie van Jersey Girl, moest Affleck van MTV een shirt van de Yankees dragen nadat hij een triviale vraag verkeerd beantwoordde. Hij roep toen driftig: "Het is net als 'The Exorcist!' Het brandt me, het verbrand me!"

Hoe lang de ruzie tussen de twee regisseurs duurde is onbekend, maar op het einde maakten ze een compromis. Affleck zou voor de scène een pet van de New York Mets opdoen. "Dat was heel erg neutraal. Net als Zwitserland," zei hij.



NieuwsFilm

meest populair