Seth Rogen bestrijdt Alzheimer met komedie show

Gezamenlijk met andere komedianten wilt hij geld opbrengen voor Alzheimer's Association.

Op de zeventiende van oktober zal acteur Seth Rogen (Paul, This Is The End) mensen aan het lachen krijgen voor een goed doel. Samen met zijn vrouw zal hij de Hilarity for Charity show hosten - een beweging die hij zelf heeft gesticht. Het evenement wordt voor de derde keer gehouden in Los Angeles. De show zal uit diverse amusante stukjes bestaan, zoals muzikale optredens en komische verschijningen.

Rogen en zijn vrouw Lauren Miller waren de activiteit drie jaar geleden begonnen om reden van persoonlijke ervaringen met de ziekte. Rogen vertelt: "De moeder van mijn vrouw was met Alzheimer's gediagnosticeerd rond haar vijftigste. We besloten uit wanhoop, en het gevoel om iets goeds te doen, met vrienden Hilarity for Charity te starten. Een komedie show met variatie. Ons uiteindelijke doel is om een geneesmiddel te financieren. Maar in de tussentijd focussen we ons op tastbare doelen zoals het verzorgen van mensen die met dementie leven. Ik hoop zo de aandacht van meer jongere mensen te krijgen, zodat we de geldmiddelen kunnen opbrengen die de ziekte verdiend."

Tot op heden heeft de organisatie zo'n anderhalf miljoen dollar opgebracht om Alzheimer's Association te steunen. In het verleden werden de shows bijgewoond door bekendheden zoals Paul Rudd, Samuel L. Jackson, Patton Oswalt, Aziz Ansari en Judd Apatow. Dit jaar kan Rogen op Craig Robinson, Sarah Silverman en Joseph Gordon-Levitt rekenen.



NieuwsFilm

meest populair