Rose McGowan over de Rolling Stone omslag uit 2007

Ze vindt het eigenlijk ziekelijk dat ze samen met Rosario Dawson naakt is, verwikkelt in munitieriemen.

Ter promotie van de twee segment tellende film Grindhouse (bestaande uit Robert Rodriguez's Planet Terror en Quentin Tarantino's Death Proof) gingen Rosario Dawson en Rose McGowan in 2007 uit de kleren voor het april nummer van de Rolling Stone magazine. Op de omslag zie je de dames poedelnaakt, enkel bedekt door kogelpatronen. Nu, zeven jaar later, vertelt de laatstgenoemde actrice dat ze er behoorlijk spijt van heeft.

"Ik heb een bouffante kapsel, zo'n heel groot bubbelachtig kapsel, met een gefotoshopt voorhoofd. Die gaven ze mij en ik wist niet precies waarom, want de laatste keer dat ik mijn voorhoofd zag was die in orde. Ook gaven ze me een donkere huidskleur," vertelt de 41-jarige actrice tegen TheWrap. "Ik sta naast Rosario Dawson en het enige wat we aanhebben is een munitieriem om onze heup. En ik had zoiets van: 'Wie is dat?'"

Daaropvolgend vertelde de Conan the Barbarian-actrice dat de foto zelf het grootste probleem niet vormt, maar de manier waarop hij toegepast is. Namelijk om de film te verkopen. "Het is altijd een onderdeel van het pakket van een vrouwelijke actrice. Het wordt van je verwacht. Dit is hoe je filmkaartjes verkoopt. Dit is jouw functie. Het promoten is heel simpel uitgelegd: ze gaan geen blote man op de cover plaatsen, tenzij het Seth Rogen is die een grap maakt. Dus als vrouw wordt het van me verwacht om mezelf te verkopen. Mijn lichaam, mijn imago, mijn seksualiteit. Zodat er meer kaartjes worden verkocht. Het is eigenlijk best ziekelijk. En ik had eigenlijk niet verwacht dat ik mijzelf zo uitvoerig moest verkopen toen ik de filmrol accepteerde."



NieuwsFilm

meest populair