Nicolas Cage overnachtte eens in Dracula's kasteel

Acteur Idris Elba onthulde dit tijdens een interview op Reddit.com.

Tijdens een Ask Me Anything met de gebruikers van Reddit vertelde de Engelse acteur Idris Elba dat hij dolgraag James Bond zou willen spelen, dat één van zijn lievelingsfilms Mary Poppins is en dat hij de superheld Luke Cage niet zou gaan spelen omdat die rol al gecast is. Uiteraard werd hem ook het één en ander gevraagd over de tv-series The Wire en Luther, maar het opmerkelijkste wat hij te vertellen had ging over Nicolas Cage.

Één van de gebruikers gaf aan een groot Ghost Rider fan te zijn en wilde daarom graag weten of er iets grappigs was gebeurd tijdens de opnames van het vervolg Ghost Rider: Spirit of Vengeance. Elba gaf dat toe: "Op een dag zag Nic Cage er heel vermoeid uit op de set. Ik vroeg hem: 'Hey Nic, kerel, hoe gaat het ermee?' En hij zei dat het wel ging. Toen vroeg ik waarom hij er zo geschrokken uitzag. Daarop zei hij: 'Ja, dat klopt, man. Ik ben naar Dracula's kasteel gegaan - die ruïnes daarginds in de bergen - en ik spendeerde daar de nacht.' Ik had zoiets van: 'Wat!? Waarom?' En hij zei: 'Ik moest mijzelf wel bijeenrapen, want het was daar best griezelig.'

Elba vervolgde over de opnames die in 2010 plaatsvonden: "We waren in Roemenïe, Transsylvanië aan het filmen en hij besloot dus daar te overnachtte. En toen liep hij weg. Waar gebeurd verhaal."

Kasteel Bran, waar de vorst Vlad Dracula verbleef, bevindt zich tussen de grensgebieden van Transsylvanië en Walachije. Sinds 2009 was het een nationaal monument dat bezocht kon worden. Een paar maanden geleden liet de eigenaar echter weten dat het kasteel op de markt stond voor een bedrag van 60 miljoen euro. De bekende Ierse schrijver Bram Stoker heeft naar verluidt zijn talloze verfilmde vampierverhaal Dracula op de Roemeen gebaseerd. Dracula, die ook wel onder de naam Vlad III en Vlad de Spietser gaat, vond zijn dood in 1476 door de hand van het Ottomaanse Rijk.



NieuwsFilm

meest populair