Andres Muschietti regisseert gameverfilming 'Shadow of the Colossus'

Gebaseerd op het prachtige Playstation 2-spel.

Sony Pictures heeft aangekondigd dat Andres Muschietti heeft getekend voor de regie van gameverfilming Shadow of the Colossus. Seth Lochhead zal het script schrijven (onder supervisie van Muschietti). Barbara Muschietti zal het project daarnaast produceren, in samenwerking met Kevin Misher.

De meest recente film van de Muschiettis is de horrorfilm Mama uit 2013, die Andres regisseerde en Barbara produceerde. Mama was gebaseerd op de gelijknamige korte film uit 2008. Het duo maakt nu de filmversie van het epische PS2-spel, die een wereld bevat vol met mythische reuzen en andere fantasievolle schepsels. Muschiettie, een fan van het spel, heeft een sterke visie voor de film en de personages, en wilt trouw blijven aan het verhaal van een jongeman die zijn verloren liefde moet redden door een onmogelijke taak te klaren... het vernietigen van de kolossussen die door het verboden land dwalen.

Het spel Shadow of the Colossus werd gepubliceerd door Sony Computer Entertainment Worldwide Studio voor PlayStation 2 en werd geregisseerd en ontworpen door begenadig videogame-ontwikkelaar Fumito Ueda. Zijn unieke minimalistische ontwerpen en artistiek gevoel zorgden ervoor dat Shadow of the Colossus en zijn voorganger, Ico, cultstatus bereikten. Shadow of the Colossus won de prijs voor Best Game bij de 6th Annual Game Developer's Choice Awards. Van het spel werden wereldwijd 2,7 miljoen exemplaren verkocht.



NieuwsFilm

meest populair