Bioscoopreleases week 36

Met o.a. A Most Wanted Man.

Onderstaande titels zijn vanaf vandaag te bekijken in de bioscoop. Voor tijden en reserveren gebruik je natuurlijk onze bioscoopagenda

Bekijk de afbeelding

A Most Wanted Man (2014)


A Most Wanted Man speelt zich af in Hamburg, waar een bijna dode man, half Tsjetsjeens-half Russisch, op de vlucht is en terecht komt in de Islamitische gemeenschap van de stad. Hier zoekt de man naar hulp en probeert hij het fortuin van zijn overleden vader te bemachtigen. Hij komt in contact met een jonge vrouwelijke advocate en een Britse privé-bankier. Ze worden ondertussen de hele tijd in de gaten gehouden door een Duitse spionneneenheid.
Bekijk de afbeelding

Chef (2014)


Carl Casper verliest zijn baan als chef-kok en besluit voedsel te gaan verkopen vanuit een wagen, in de hoop zijn creativiteit weer terug te vinden. Daarnaast probeert hij na lange tijd ook weer contact te zoeken met zijn familie.
Bekijk de afbeelding

As Above, So Below (2014)


Een stel jonge ontdekkingsreizigers gaat op zoek naar de rijkdommen onder de straten van Parijs. Hier liggen kilometers aan gangenstelsels, de eeuwige rustplaats van talloze zielen. Eenmaal beneden ontdekt de groep het duistere geheim achter deze stad der doden.
Bekijk de afbeelding

The Tale of Princess Kaguya (2013)


Een oude man verdient de kost door bamboe te verkopen. Op een dag vindt hij een prinses in de bamboe. De prinses is zo groot als een duim, en heet Kaguya. Als ze opgroeit, komen vijf mannen van rijke families langs om haar ten huwelijk te vragen. Kaguya vraagt de mannen om memorabele huwelijkscadeaus voor haar te vinden, maar dat lukt ze niet. Dan vraagt de keizer van Japan haar ten huwelijk...
Bekijk de afbeelding

Gett (2014)


In Israël bestaat er niet zoiets als een burgerlijk huwelijk, of een burgerlijke scheiding. Alleen een rabbijn kan een legitiem huwelijk afsluiten of ontbinden. Maar het ontbinden van een huwelijk is alleen mogelijk met de volledige instemming van de echtgenoot. Viviane Amsalem is daarom al drie jaar bezig met haar echtscheiding, waar haar man Elisha het niet mee eens is.
Bekijk de afbeelding

Kreuzweg (2014)


De 14-jarige Maria staat vlak voor haar vormsel en de plechtige communie die daarbij hoort. Religie is voor haar een belangrijk deel van het leven en ze wordt dan ook beheerst door de beginselen van het strenge katholieke leven. Maar er is een groot onderscheid tussen dat katholieke leven en het spontane leven dat ze leidt als studente.


NieuwsFilm

meest populair