Robert Downey Jr.: Alle Avengers verdienen eigen franchise

En hij spreekt over vrouwen in de Marvel-franchise.

Fans hebben Marvel duidelijk laten weten graag meer films te willen zien met vrouwen in de hoofdrol. Denk daarbij maar aan een film over Black Widow (Scarlett Johansson) of Ms. Marvel. In een interview met USA Today ging Robert Downey Jr. in op enkele vragen rond deze kwestie.

”Ik denk dat het interessante feit, na Guardians met Zoe [Saldana], of zelfs de eerste Iron Man, waarin Pepper min of meer… volgens mij zou de Iron Man franchise nooit zo geslaagd zijn als Gwyneth Paltrow er niet was geweest,” vertelde Downey Jr., waarmee hij laat blijken hoe cruciaal vrouwen volgens hem zijn in het Marvel Cinematic Universe. ”Er was iets met haar dat het verhaal meer gevestigd maakte. Ze is niet een gewone superheldenvrouw en in Iron Man 3 slikt ze serums en doet ze pakken aan en heeft ze zelfs actie. Het zou terecht zijn om een personage dat al als een Black Widow was een eigen film te geven. Het lijkt er ook op dat, wat Scarlett ook doet, mensen het willen zien.”

Maar Downey Jr. wil ook graag films zien voor andere superhelden die deel vormen van de Avengers. ”Iedereen verdient een franchise. Ik denk dat Jeremy Renner een rockster is. En Ruffalo is geweldig. Hij levert fantastisch werk. Ik zou hen graag serieuzer over een Hulk franchise horen praten. Want het is moeilijk om die franchise goed te krijgen.”



NieuwsFilm

meest populair