Charlie Hunnam is Guy Ritchie's 'King Arthur'

Verder moet Elizabeth Olsen zijn vrouwelijke tegenspeler worden.

Guy Ritchie lijkt zijn King Arthur gevonden te hebben. Niemand minder dan Charlie Hunnam, die de hoofdrol speelde in Pacific Rim, is in laatste onderhandelingen om de rol van King Arthur te spelen. Hij zou de rol dan mogelijk zes keer mogen spelen, want Ritchie wil een grote franchise bouwen rond de mythe van Koning Arthur.

Verder meldt Variety dat Elizabeth Olsen (Godzilla) in onderhandelingen is voor de vrouwelijke hoofdrol in de film. De twee voegen zich dan bij Idris Elba, die recent gecast werd als een soort Merlijn-achtige figuur. Hij traint Arthur en is zijn mentor.

Het scenario van de film is geschreven door Joby Harold. Hij baseerde zich bij het schrijven van het scenario op het vijftiende eeuwse werk Le Morte d'Arthur van Thomas Mallory. Hij begon met schrijven van het werk in gevangenschap en baseerde zich op eerder verschenen Franstalige boeken over de legende van Arthur. Le Morte d'Arthur (wat zoveel betekent als De dood van Arthur) is een van de belangrijkste Engelstalige bronnen over Koning Arthur.

King Arthur moet in juli 2016 uitkomen.

NieuwsFilm

meest populair