Matt Damon dondert toiletwater over zijn hoofd

Ook hij ontkomt niet aan de ijskoude uitdaging die ons bewust moet maken van de spierziekte ALS.

De ALS Ice Bucket Challenge rage gaat maar door. Op het internet hebben we vele mensen kunnen aanschouwen die het een goede zaak vinden om een emmer met ijskoud water over hun hoofd te gieten en zodoende aandacht te schenken aan de spierziekte ALS. Één van de regels luidt dat wanneer je de taak volbrengt, jij één of meerdere individuele moet uitlokken om dezelfde natte trend voort te zetten. Mocht je richtingsgevoel in orde zijn en heb je nadien een handdoek nodig, dan wordt er verwacht dat je 10 euro aan Stichting ALS doneert. Weiger je, dan wilt men er graag nog een nul achter zien. Iemand die de regels nu een beetje buigt is acteur Matt Damon (Elysium, The Monuments Men).

Ben Affleck en Jimmy Kimmel, die ook dezelfde stunt hebben verricht, hadden onlangs Matt Damon genomineerd. Hij kon echter geen schoon water gebruiken omdat dat tegen zijn principes in zou gaan als medeoprichter van water.org - een Amerikaanse non-profit organisatie die hulp biedt in arme landen waar men geen veilig drinkwater en sanitaire voorzieningen kan verkrijgen. In de onderstaande video legt Damon uit dat dit niet het einde van zijn uitdaging betekent. Hij heeft besloten geen schoon water te gebruiken, maar toiletwater. Grondig verzameld in zijn eigen huis.

In de video legt de 43-jarige acteur uit dat het Westerse toiletwater minder verontreinigd is dan het drinkwater in de meeste ontwikkelingslanden. Damon hoopt met deze stunt niet enkel ALS te verdelgen, maar ook de beweegredenen van water.org. De gedupeerden die Damon nomineerde waren zijn favoriete acteur, George Clooney, zijn favoriete muzikant, Bono, en quarterback Tom Brady.



NieuwsFilm