Charlize Theron vindt schoonheidsideaal achterhaald

Jonge vrouwen hebben nog geen idee wat wijsheid is, waar het leven om gaat, aldus Theron

Charlize Theron’s (The Italian Job, Monster) vindt dat het schoonheidsideaal dat gedicteerd wordt door de beautyindustrie gebaseerd is op vrouwen van een jaar of 20. ”Zij hebben nog geen idee wat wijsheid is, waar het leven om draait,” vertelt Theron tijdens een interview met Women’s Wear Daily”

”Ik denk dat vrouwen hun kracht en sterkte vinden in hun seksualiteit, door het ouder worden en daar vrede mee te hebben. Meisjes van een jaar of 20 weten nog niet hoe het is om met pijn en verlies om te gaan. Ze zitten nog niet goed in hun vel, en hebben daardoor weinig zelfvertrouwen en –waardering.”

De actrice vindt dat vrouwen op hun mooist zijn rond hun veertigste. ”Maar in deze wereld domineert het idee dat vrouwen dan verleppen, als een bloem die zijn schoon verliest. Over mannen heerst het idee dat ze steeds beter en mooier worden naarmate ze ouder worden, als een goede wijn.”

Charlize Theron (39) is zelf overigens een van de uithangborden van het Dior. Volgens haar is dat een unicum, er zijn maar weinig vrouwen op die leeftijd in de beautywereld. Ze begrijpt niet waarom er nog steeds voornamelijk wordt gekozen voor jonge vrouwen.

Vorige maand werd er nog door The National Enquirer over Theron gemeld dat ze ”niet veilig” is bij haar vriend Sean Penn (Milk, The Tree of Life). Penn zou last hebben van woedeaanvallen en werd in 1986 aangeklaagd wegens huiselijk geweld tegen zijn toenmalige vrouw Madonna, die hij met een honkbalknuppel had geslagen. Reden voor Theron’s vrienden om haar te waarschuwen en aan te dringen om een mogelijk huwelijk goed te overwegen. Theron en Penn daten nu sinds 7 maanden en er gaan geruchten de ronde dat de twee verloofd zijn, vanwege de nieuwe ring van Theron. Later bleek echter dat Theron deze ring zelf had gekocht en er dus geen sprake zou zijn van verloving.

NieuwsFilm