Jared Leto heeft 'Dallas Buyers Club' nog niet gezien

Het is enigszins merkwaardig aangezien hij een Oscar voor Best Supporting Actor in de wacht sleepte.

Amerikaanse zanger en acteur Jared Leto (Requiem for a Dream, Alexander, Lonely Hearts) gaf in een interview met de New York Times toe dat hij de film Dalles Buyers Club nog steeds niet heeft gezien. De drama film, die op ware gebeurtenissen is gebaseerd, won een stoet aan prijzen waaronder drie Oscars. Matthew McGonaughey kreeg de prijs voor de hoofdrol van Ron Woodrof en Leto zelf ontving het beeldje voor zijn bijrol als de HIV-positieve transseksuele vrouw Rayon.

"Ik kan die stem niet aanhoren!" begon Leto. "Ik heb er weinig van meegekregen en ik heb de film nooit bekeken. Ik zal de film ooit zien, daar ben ik zeker van. Maar nu is het te vroeg! Het zal nooit de verwachtingen waarmaken, want het is een mooie ervaring geweest en de reacties die ik heb gekregen waren wonderbaarlijk."

Rondom de periode dat diverse instanties prijzen uitreikten kreeg de acteur het ietwat benauwd, vertelde hij. Zo erkende Leto dat er zelfs een dosis paniek door hem heen stroomde tijdens het accepteren van zijn Oscar. "Het leukste is dat al die evenementen in korte tijd plaats vinden, dus je kan niet over één ding obsederen. Je kan niet alles voor één avond bewaren. En daarnaast, je weet niet of je de prijs wel zal krijgen. Dus je wil niet arrogant overkomen, je wil niet iets van te voren plannen, want je wil zo'n geweldig moment niet verpesten. Ik sprak er met Leonardo DiCaprio over tijdens de Golden Globes en hij zei: 'Wanneer je daar staat, dan verdwijnt alles.' En ik herinner me dat ik daar stond en dacht: 'Holy shit. Oké! We zijn er. Ik keek het publiek in en zag allemaal gezichten. Meryl Streep, Oprah Winfrey en Harrison Ford - al die mensen. En wie kijk ik vervolgens aan? Robert De Niro, de engste vent in de gehele zaal. En hij kijkt naar me met een blik van: 'Wat ga je doen? Wat ga je doen, knul?'

Als laatste vertelde Leto: "Ik wist dat het een onvoorstelbare kans was en ik wilde mijn broer en mijn moeder bedanken. Ik wist dat ik iets over deze grote, geweldige planeet wilde vertellen waar wij het privilege van bezitten om over rond te reizen."



NieuwsFilm