Michael J. Fox geschrokken van Robin Williams' Parkinson

Ondanks dat Fox er zelf aan lijdt komt het nieuws hard aan.

Het overlijden van acteur Robin Williams heeft vele intieme nieuwsberichten voortgebracht. Één van de meest schrikbarende berichten gaat over het feit dat de 63-jarige acteur in de vroege stadia van de ziekte van Parkinson verkeerde. Dit gaf Williams' vrouw, Susan Schneider, onlangs vrij in een verklaring. Naast de onthulling van de diagnose vertelde Schneider ook over de gezondheid van haar wijlen man.

"Robin heeft zo veel tijd van zijn leven gespendeerd aan het helpen van anderen. Hij entertainde miljoenen mensen vanaf het podium, via films en televisie, onze troepenmacht aan het front en troostte zieke kinderen - Robin wilde dat we lachten en ons minder bang voelden." Ze vertelde daarna dat haar man, naast zijn drie kinderen, trots was op het helpen van mensen die in gevecht waren met persoonlijke beletsels. "Robin's soberheid was intact toen hij stierf en hij was dapper tijdens zijn eigen worstelingen met depressie, bezorgdheid en de vroege stadia van de ziekte van Parkinson die hij nog niet met het publiek wilde delen. We hopen dat andere mensen de kracht kunnen vinden om de hulp en ondersteuning te zoeken die zij nodig hebben voor de bestrijding van hun problemen, zodat zij zich minder angstig zullen voelen."

Kort na de onthulling liet de 53-jarige Michael J. Fox weten geschrokken te zijn van het verontrustende nieuws. De acteur, die al sinds 1991 met de ziekte strijdt, plaatste zijn reactie op Twitter. Hij schreef: "Ik was versteld toen ik hoorde dat Robin de ziekte van Parkinson had. Ik ben er vrij zeker van dat hij de stichting steunde voordat hij de diagnose kreeg. Een ware vriend; ik wens hem vrede toe."

Diverse roddelbladen vermeldden dat Williams zijn conditie enkel met familieleden had gedeeld. Één van zijn goede vrienden, Tony Tom, zei: "Het is hartverscheurend om te leren dat hij gediagnosticeerd was. Ik begrijp het nu iets beter. Het was iets waar hij heel erg bang voor was - hij wilde niet graag oud worden."

Robin Williams nam afgelopen maandag zijn eigen leven. Zijn assistente, Rebecca Erwin Spencer, ontdekte zijn levenloze lichaam. Sinds de dood van de komiek hebben verschillende ambtenaren van de wet kritiek gekregen wegens het vrijlaten van details over de zelfmoord.



NieuwsFilm