Oscar-genomineerd actrice Lauren Bacall overleden

Ze kreeg in 2010 een ere-Oscar.

Slechts uren na het choquerende nieuws van het overlijden van Robin Williams is nog een van de grootheden van de acteerwereld overleven. Lauren Bacall, de Oscargenomineerde actrice overleed op dinsdagochtend aan de gevolgen van een beroerte.

De actrice werd in 1924 in New York geboren en was gedurende meer dan zeventig jaar een grote bekende in de bioscopen, in televisie en op het podium. Haar meest recente werk is voor het Oscar-genomineerde Ernest & Celestine en de televisieserie Family Guy.

Maar ze staat vooral bekend om haar werk met haar echtgenoot Humphrey Bogart. Samen speelden ze in films als To Have and Have Not, The Big Sleep, Dark Passage en Key Largo. Later speelde ze ook nog rollen in films als Sex and the Single Girl en Murder on the Orient Express.

Haar Oscarnominatie kreeg Bacall voor haar rol in The Mirror Has Two Faces. Helaas won ze die niet, maar in 2010 kreeg ze een ere-Oscar. Verder kreeg ze nog andere prijzen, zoals een Golden Globe en een SAG Award. Ook de National Board of Review en Broadcast Film Critics gaven haar Lifetime Achievement Awards.

Vier jaar na het overlijden van Humphrey Bogart in 1957, trouwde Bacall met acteur Jason Robards. Ze bleven acht jaar bij elkaar en kregen één kind. Samen met Bogard kreeg Bacall no twee kinderen.

Lauren Bacall overleed op 89-jarige leeftijd.



NieuwsFilm

meest populair